Вибираємо репетитора з англійської для підготовки до ЗНО

Вибираємо репетитора з англійської для підготовки до ЗНО

06.07.23 13:52 8 625

У тому, наскільки результативним буде твоє вивчення англійської мови, важливу роль відіграє твій викладач. Знання, кваліфікація, уміння донести інформацію, комунікативні навички репетитора – все це впливає на перебіг навчання. Зараз дуже актуальним є питання підготовки до ЗНО. Далі, ми поговоримо про те, як правильно підібрати репетитора з англійськох мови. До речі, знайти його ви можете на сайті https://thetema.net/tutors/english/pidgotovka-do-zno/.

9 базових правил вибору репетитора з англійської мови:

  1. Філолог? Не обов'язково. Правило № 1 – не поспішайте вимагати у вашого викладача диплом філолога. Його наявність ще не говорить про те, що перед вами добрий викладач. Важливіше звернути увагу на наявність міжнародних сертифікатів, які підтверджують, по-перше, знання мови (CAE, CPE), по-друге, навички викладання та знання методики.
  2. Унікальна методика, можливо, обман. “Унікальна”, “ексклюзивна”, “супер ефективна методика” – усі ці слова мають насторожити тебе при виборі репетитора. У вивченні англійської є безліч перевірених методик, які дають результат без приставок "супер" та "100% результат". Ну а більшість власних розробок – це старі добрі методи, які внесли мінімальні зміни, щоб набити ціну своїм послугам.
  3. Тільки англомовні підручники. Російські чи українські підручники є абсолютно непридатними для вивчення англійської мови в сучасному світі. Якщо репетитор пропонує тобі підручник, у якому хоча б рядок написано російською, повір – це зовсім не те, що тобі потрібне. Для ефективного навчання підійдуть лише книги закордонних видавництв – і добрий репетитор напевно про це знає.
  4. Гарний викладач не дає порожніх обіцянок. "Зі мною ти вивчиш англійську за 1 місяць!" Якщо ти чуєш ці солодкі слова з вуст свого викладача – вам точно не по дорозі. Подібні заяви є абсурдними і не мають нічого спільного з реальними термінами вивчення мови. Перед тим, як повідомити тобі хоча б приблизний термін досягнення твоєї мети, репетитор повинен дізнатися про твій рівень і перевірити навички.
  5. Спеціалізація. Найкласніші репетитори з англійської мови мають певну спеціалізацію – робота з дітьми, підлітками, дорослими, бізнес-англійська та ін. Якщо викладач стверджує, що однаково добре працює зі студентами будь-якого віку, рівня підготовки та спеціалізації, то є висока ймовірність, що його знання дуже поверхові.
  6. Практика там. Освіта, проживання чи робота в англомовній країні – жирний плюс для репетитора англійської мови. Ну, а якщо тобі вдалося знайти викладача, який живе за кордоном зараз, то тобі дуже пощастило. З таким викладачем у тебе буде можливість освоїти не лише книжкову мову, а й живу розмовну англійську.
  7. Грамотне подання своїх послуг. Якщо ти шукаєш свого викладача онлайн, у тебе має скластися гарне враження від його оголошення, резюме чи сторінок у соцмережах. Повинна бути помітна зацікавленість у викладанні , а й у вивченні англійської. До речі, грамотна мова – ще одна хороша ознака. Репетитор-професіонал зобов'язаний добре володіти як іноземною, а й рідною мовою.
  8. Адекватна ціна. При виборі репетитора насторожує як занизька, так і зависока ціна. Тому вихід один – провести пробний урок. На пробному уроці ти зможеш оцінити викладача та зрозуміти, наскільки адекватно складено ціну на його послуги.
  9. Розвиток та зростання. Завжди пам'ятай, що добрий викладач – це вічний учень. Мова постійно змінюється, з'являються нові методики та методи викладання – і хороший репетитор завжди має бути в курсі цих змін. Якщо твій репетитор застряг на одному місці і давно не вносив в уроки нічого нового, то є сенс сказати йому про це (а якщо не спрацює, змінити викладача).
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 30)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
criogen - 06.07.23

Всегда приятно читать умных людей

аватар країна
BKtelecom - 06.07.23

класс!

аватар країна
Ru_wolf - 06.07.23

Відмінний матеріал. Спасибі і пишіть ще, тільки картнок замало!

аватар країна
Lexusarm - 06.07.23

Неймовірно гарно!

аватар країна
loginadog - 06.07.23

Побольше бы таких статей

аватар країна
KLAD4i - 06.07.23

Ну жесть конечно…

аватар країна
VLINDEREFFECT - 06.07.23

погоджуся з автором

аватар країна
CTARIK - 06.07.23

краще і не скажеш