7 правил організації ефективного стендапа

7 правил організації ефективного стендапа

07.07.23 00:47 0 377

Згідно з дослідженням, співробітники великої компанії беруть участь у середньому в 17,7 нарадах на тиждень! Отже, як організувати командну зустріч, забезпечивши при цьому, щоб вона залишалася короткою і продуктивною? Прихильники Agile-методів кажуть, що знайшли рішення за допомогою стендапа. Але що таке stand-up і в чому її переваги порівняно з традиційною зустріччю?

Визначення стендап-зустрічі

Стенд-ап зустріч - це регулярна зустріч між членами команди, які прагнуть зробити зустріч максимально короткою та продуктивною. Учасники діляться швидкими новинами про перебіг виконання своїх завдань (а не оголошеннями зверху вниз).

Постійні зустрічі спочатку стали популярними серед розробників і технічних команд, але тепер вони поширюються і на інші команди в компанії.

Чому стендап?

Хоча цієї концепції не завжди дотримуються (особливо коли зустріч проводиться дистанційно), сенс стендап-зустрічі полягає в тому, щоб провести її на ногах.

Дійсно, коли учасники зборів сидять, вони зазвичай тривають довше. Навпаки, коли учасники залишаються стояти, вони, як правило, швидше доходять до суті, що дає змогу скоротити тривалість зустрічі.

Цілі стендап-зустрічей

Зустрічі стендап використовуються для швидкого й ефективного огляду поточних проєктів, а також для інформування колег про їхній перебіг, труднощі або можливі затримки. Таким чином, інші члени команди зможуть передбачити й уникнути блокування через відсутню ланку в ланцюжку розробки. Постійні зустрічі також допомагають зміцнити згуртованість і співпрацю між членами команди.

6 правил організації ефективного стендапу

Тепер ви знайомі з характеристиками стендап-зустрічей. Ознайомтеся з наведеними нижче порадами щодо організації ефективних стендап-нарад для вашої команди.

Встаньте в коло

Щоб дотриматися першого правила стоячої зустрічі, попросіть учасників стати в коло. Перші кілька разів це може здатися трохи дивним, але ваша команда поступово звикне до цього формату. Бажано не зустрічатися в конференц-залі, оскільки ви схильні сидіти. Замість цього зустрічайтеся на відкритому просторі, наприклад, недалеко від кавоварки.

Дайте кожному можливість проявити себе

Стендапи - це спільні зустрічі, під час яких мають висловитися всі учасники без винятку. З цієї ж причини бажано зустрічатися в колі: кожен учасник ходить по черзі, щоб нікого не забути.

Діліться корисною інформацією

Попросіть учасників поділитися інформацією, яка буде актуальною для їхніх колег. Наприклад, не кажіть: "Я працював над функцією А", а "Я працював над функцією А, і мені ще потрібно завершити елементи X, Y і Z, перш ніж ви зможете працювати над функцією Б. Я маю це зробити протягом дня".

Одразу до справи

Стоячі зустрічі мають бути короткими: максимум 15 хвилин. Якщо ви виявите, що ці зустрічі затягуються, призначте час для виступу кожному учаснику (залежно від розміру вашої команди) і призначте хронометриста.

Приберіть відволікаючі фактори

Стоячі зустрічі мають бути ефективними, тому обов'язково усуньте всі відволікаючі фактори. Нагадайте учасникам, що для такого типу зборів їм не знадобляться телефони чи ноутбуки.

Уникайте дебатів

У вас може виникнути спокуса обговорити деякі проєкти більш детально, але мета стендап-зустрічей не в цьому. Якщо це станеться, організатор має завершити обговорення і запропонувати порушеним учасникам запланувати ще одну зустріч протягом дня, щоб обговорити це. Це обмежить тривалість стендап-зустрічі та дасть змогу уникнути втрати часу для тих, хто не бере участі в обговоренні.

Наступні дії

Оскільки ви не зможете детально обговорити проєкти, деякі моменти, безумовно, залишаться для уточнення. Якщо це так, переконайтеся, що члени вашої команди запланували пізнішу зустріч, щоб обговорити це. Крім того, стежте, призначаючи завдання. Дійсно, стендап-зустрічі не принесуть користі, якщо ви забудете про важливі ідеї або теми!

Тепер ви знаєте всі кроки з організації стендап-зустрічі для вашої команди. Щоб піти далі й організувати динамічні зустрічі, відкрийте для себе цю електронну книжку про ігри, щоб зламати лід під час онлайн-зустрічі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 30)
Попередня новина: Що таке відеопродакшн?
Наступна новина: Препараты от эректильной ...

КОМЕНТАРІ