Що таке ТЕН?

Що таке ТЕН?

07.07.23 11:43 3 439

У відомій рекламі для боротьби з накипом чоловік у синьому комбінезоні витягує деталь із пральної машини та вигукує: «Погляньте, до чого ви довели ТЕНи!». А для чого потрібний цей пристрій, не пояснює. Давайте розбиратися разом.

ТЕН був винайдений у США, патент на винахід у 1859 отримав Джордж Б. Сімпсон. Хоча з тих пір трубчасті нагрівачі сильно змінилися і стали більш ефективними, влаштування першого ТЕНу та сучасного подібно. А якщо ви хочете купити водяний ТЕН високої якості, то на сайті https://tenhouse.com.ua, ви знайдете саме те, що вам потрібно.

Влаштований ТЕН наступним чином:

  1. Тонкостінна металева трубка, яка має бути стійкою до корозії. Вона виготовляється із нержавіючої сталі, латуні, міді, титану. Іноді із захисним покриттям. Вибір металу обумовлюється умовами експлуатації ТЕНу - температурою та агресивністю середовища.
  2. Спіраль із дроту великого питомого електричного опору, що знаходиться усередині трубки.
  3. Наповнювач, що відокремлює спіраль від трубки. Як наповнювач найчастіше використовують периклаз, який не проводить струм, але добре віддає тепло.
  4. Контактний елемент, за допомогою якого нагрівач підключається до електричної мережі.
  5. Порцелянові ізолятори в торцях трубки. Металеву трубку можна вигнути, щоб отримати ТЕН потрібної форми.

Переваги та недоліки ТЕНів

Трубчасті електронагрівачі мають низку переваг, які і зумовили їх популярність і широке використання. Вони надійні в роботі, стійкі до вібрації та ударів, а робоча температура ТЕНів може досягати 800°C, що уможливлює їх використання в інфрачервоних обігрівачах. Крім того, такі нагрівачі універсальні та безпечні. Завдяки різноманітності форм ТЕНів їх можна вбудовувати в найрізноманітніше обладнання — від

До недоліків ТЕНів відносяться висока металомісткість та вартість, а головне – неможливість ремонту нагрівача під час перегорання спіралі.

Де використовуються ТЕНи?

Повітряні тени широко застосовуються в теплових завісах і гарматах, конвекторах та калориферах, а також у промислових сушильних камерах.

ТЕНи для нагрівання води встановлюються в побутових водонагрівачах, електрокотлах, а в промисловості водяні ТЕНи нерідко використовуються для нагрівання слабких розчинів кислот або лугів.

Таким чином, ТЕНи є важливими елементами опалювальної техніки, які забезпечують її ефективну роботу.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 26)
Попередня новина: 7 преимуществ дверных ...
Наступна новина: Комплекти з батареями: ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Rushhh - 07.07.23

хороший розповідь, все розкладено по полицях

аватар країна
ssspeed - 07.07.23

Сайт супер, побольше бы таких!

аватар країна
sashaleon - 07.07.23

Мало почуттів .. але красиво ...