Все,що вам потрібно знати про захисний віск для авто

Все,що вам потрібно знати про захисний віск для авто

07.07.23 15:55 0 384

Нанесення воску на кузов вашого автомобіля можна вважати останнім штрихом в оздобленні кузова. Але віск для авто не тільки має гарний вигляд. Це приносить реальну користь самому собі.

Віск: необхідний захист

Застосування воску може бути зроблено після повного ремонту вашого автомобіля. Під цим ми маємо на увазі: ідеальне очищення, включно з шинами, дисками, вікнами і пластиком, а також, можливо, знезаражування, полірування і полірування.

Тому що ні, полірування - не останній штрих ремонту, як можна подумати. За загальним визнанням, живлячи лак кузова, полірування змушує вашу машину сяяти тисячею вогнів. Тоді можна було б повірити, що операція закінчена. І справді, це може бути. Але якщо ви не нанесете шар захисту, ви швидко повернетеся в дитячий центр, щоб почати все спочатку, і це дуже швидко.

У лаку є живильна роль, навіть якщо ви скрізь прочитаєте, що він захищає. За загальним визнанням, цей шар продукту, звісно, може виступати бар'єром між кузовом і зовнішніми елементами. Але цього буде недостатньо, тому що це не його мета.

Якщо ви дійсно хочете захистити свою машину і довше залишатися в тиші, вам доведеться нанести віск. Цей продукт матиме захисний ефект, створюючи шар між кузовом (і, отже, лаком і фарбою) і зовнішніми впливами. Наприклад, якщо рослини тертимуться об ваш автомобіль, віск діятиме як буфер. У якомусь сенсі вона пожертвує собою. Тому він відіграє незаперечну захисну роль.

Він також володіє водовідштовхувальним ефектом, не дозволяючи воді залишатися на фарбі і тим самим залишати сліди. Захищає фарбу від УФ-променів, тепла тощо. Нарешті, у нього є і незаперечна естетична перевага. Зверніть увагу, що його також можна застосовувати під час планового технічного обслуговування із заданою періодичністю.

Який віск обрати?

До цього все було просто і роль воску (або воску) була зрозуміла. Але, очевидно, все трохи ускладниться, оскільки існує не один, а кілька видів воску. Залежно від обраного воску кінцевий результат може бути різним. Давайте разом розглянемо дві основні категорії.

Натуральні воски для глибокого рендерингу

Натуральні воски складаються з воску і несинтетичних полімерів. Найвідоміший віск для детейлінгу - карнаубський віск. Він надає гарного блиску лакофарбовому покриттю, надає йому глибину і блиск, а також стійкий до впливу тепла і вологи. Це улюбленець професіоналів і власників старовинних автомобілів типу Youngtimer. Можна використовувати інший віск, бджолиний. Надає "теплий" відтінок кольору.

Синтетичні воски, надійний захист

Синтетичні воски, які можна назвати герметиком, теж складаються з полімерів, але синтетичних. Деякі з них на основі силікону. Синтетичні воски цінуються за їхню високу стійкість до бруду та забруднювачів або кліматичних елементів. Після нанесення синтетичний віск твердне і утворює свого роду захисну оболонку. Рендеринг трохи холодніший, ніж із натуральним воском. Однак ви можете змішувати їх, щоб використовувати переваги кожного з них.

Як правильно наносити віск?

Віск необхідно наносити на чисту машину. Ми також можемо провести роботи з дезактивації та полірування автомобіля, якщо це необхідно. Роль воску в кінцевому підсумку полягатиме в обмеженні цих операцій. Після того, як автомобіль буде чистим, можна приступати до роботи. Бажано надягати рукавички і, перш за все, працювати на холодному транспортному засобі, в тіні.

Все, що вам потрібно зробити, це принести віск, подушечку (або аплікатор воску) і нанести його на кузов. Прочитайте пояснювальну примітку до кожного воску: деякі воски наносяться круговими вправами, інші - лінійними рухами, а деякі воски наносяться вручну шляхом масажу кузова! Потім віск слід стерти мікрофіброю високої щільності, щоб видалити залишки. Не забудьте все ретельно оглянути, щоб не пропустити ділянки.

Примітка: на оптику (фари) можна нанести віск. З іншого боку, будьте обережні з пластиком і шинами. Це відбілить їх, змусивши вас все переробляти.

Як часто потрібно наносити віск на машину?

Віск не має дуже тривалого терміну зберігання. Таким чином, необхідно буде регулярно застосовувати його для захисту вашого автомобіля і його лаку. Ми рекомендуємо подавати заявку щомісяця або кожні 6-8 тижнів. Насправді, якщо вода більше не ковзає по фарбі так сильно, як раніше, це означає, що вона починає виглядати старою (навіть якщо вона залишається ефективною). Найкраще дотримуватися інструкцій виробника.

Нарешті, частота застосування також залежатиме від кількох параметрів: автомобіль, який виїжджає щодня, погана погода тощо. Тому найчастіше ви самі судите, чи варто повторно наносити віск.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 29)
Наступна новина: Справна техніка-запорука ...

КОМЕНТАРІ