Як правильно вибрати ноутбук?

Як правильно вибрати ноутбук?

07.07.23 23:53 0 282

Ви роздумуєте про купівлю портативного ПК під управлінням Microsoft Windows або Apple MacOs, але відчуваєте себе загубленим серед десятків посилань... То як же знайти серед безлічі портативних моделей різних брендів, які є на dkt.ua/noutbuki-dell у продажу? Ми постараємося дати вам можливість знайти ноутбук, який задовольнить ваші потреби.

Розмір і формат

Для чого буде використовуватися мій ноутбук? Відповідь на це запитання визначить вибір розміру екрана і, отже, ноутбука, а також процесора. Тому, якщо ноутбук призначений для сидячого способу життя, ми віддамо перевагу вибору моделі з діагоналлю 15,6, 16 або навіть 17,3 дюйма для більшого комфорту. Для більш мобільного використання ідеально підійде 13,3-дюймова або 14-дюймова модель, щоб не жертвувати занадто великим комфортом використання.

Роздільна здатність HD, FHD, QHD, WQHD?

Також необхідно враховувати чіткість екрана (кількість пікселів по ширині та висоті). Таким чином, Full HD відображає 1920 x 1080 пікселів; для нас це мінімальне визначення для прийняття. Нижчі роздільні здатності, такі як 1366 x 768 або 1600 x 900, дуже популярні кілька років тому, тепер викликають розчарування через малу кількість пікселів по вертикалі. Тому нерідко можна побачити діалогові вікна, що переповнюють екран, з недоступними кнопками дій у цих роздільних здатностях, нижчих за Full HD. На великих екранах може бути доцільно вибрати вищу роздільну здатність, ніж Full HD, щоб сприймати менше пікселів.

Співвідношення

Якщо переважна більшість ноутбуків мають формат 16/9, що добре підходить для фільмів і серіалів, то для професійного використання краще використовувати більш квадратний екран у форматі 16/10 або навіть 3/2 з вертикальним дисплеєм, що дає змогу краще використовувати переваги своєї електронної пошти або електронної таблиці.

Процесор

Вибір процесора здається простим, але стає дуже складним, якщо зупинитися на деталях.

Найшвидший

Існує сегментація, більш-менш спільна для обох виробників процесорів, Intel і AMD. Здебільшого їхні процесори класифікуються за зростанням продуктивності в серії 3, 5, 7 і 9. Якщо максимально спростити, то можна сказати, що Intel Core i3 і AMD Ryzen 3 призначені для автоматизації діловодства, Core i5 і Ryzen 5 для автоматизації офісу, періодичного виробництва контенту і деяких ігор, Core i7 і Ryzen 7 для створення контенту і просунутих ігор і, нарешті, Core i9 і Ryzen 9 для максимальної продуктивності.

І найповільніший

Є ще більш доступні, але менш продуктивні процесори AMD Athlon і Intel Pentium/Celeron. Вони призначені для періодичного використання в інтернет-консультаціях, соціальних мережах і потоковому передаванні.

Невелика деталь, яку потрібно враховувати, є версії процесорів з низьким енергоспоживанням. Їхня знижена продуктивність робить їх придатними для ультрапортативних пристроїв, оскільки вони виділяють менше тепла і забезпечують кращу автономність. Якщо вони мають місце в ультрабуках, деякі виробники використовують їх у 17,3-дюймових моделях, щоб знизити собівартість виробництва на шкоду продуктивності.

Скільки оперативної пам'яті?

Оперативна пам'ять або ОЗП слугує тимчасовим сховищем для опрацювання завдань ЦП. До певної межі, чим більший об'єм оперативної пам'яті, тим більш плавну роботу забезпечує ПК. Тому для офісного використання Windows 11 потрібно мінімум 8 ГБ. Для геймерів рекомендується мінімум 16 ГБ оперативної пам'яті. Професіонали в галузі зображення і відео віддадуть перевагу вдвічі більшому обсягу, тобто від 32 ГБ до 64 ГБ ОЗП залежно від використовуваного програмного забезпечення.

Сховище

Зараз твердотільні накопичувачі становлять більшість, і це добре для всіх. Остерігайтеся, однак, дуже доступних ноутбуків, де виробники використовують пам'ять eMMC із доволі невеликим об'ємом від 64 до 128 ГБ. Цей тип пам'яті менш ефективний і менш надійний, ніж у звичайних твердотільних накопичувачів.

Ємність сховища залежатиме від ваших звичок використання і зберігання даних. Прямо зараз 256 ГБ здаються мінімумом для тих, хто не зберігає багато на своєму ПК або використовує зовнішній жорсткий диск, NAS або хмарне сховище. Ми радимо гравцям вибирати щонайменше 512 ГБ або навіть 1 ТБ, оскільки найменша недавня гра легко займає 60 ГБ SSD. Як і пам'ять, сховище іноді можна масштабувати, і деякі моделі, особливо для геймерів, пропонують другий слот для SSD.

З відеокартою чи без?

Процесори оснащені так званою інтегрованою графічною частиною, що дає змогу запускати деякі легкі ігри; це Iris у Intel і Vega у AMD. З іншого боку, Intel HD, присутній на Celeron або Pentium, слід уникати, якщо ви сподіваєтеся час від часу запускати гру.

Для творців контенту може бути цікаво встановити графічну карту, щоб прискорити час обробки, наприклад, під час редагування зображень або відео. Nvidia приділяє цьому моменту

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 28)
Наступна новина: Что такое бухгалтерский ...

КОМЕНТАРІ