У Рівненській області прокуратура повернула громаді Корця укриття,незаконно передане у приватну власність

У Рівненській області прокуратура повернула громаді Корця укриття,незаконно передане у приватну власність

08.07.23 08:34 0 214
За принципової позиції прокурорів Здолбунівської окружної прокуратури Касаційний цивільний суд повернув у власність Корецької міської ради протирадіаційне укриття.

У 2018 році, рішенням загальних зборів членів ОСББ, місцевому підприємцю в рахунок облаштування двору та прибудинкової території, передане нежитлове підвальне приміщення на одній з центральних вулиць Корця. Йдеться про магазин, торгівельні зали та допоміжні приміщення, загальною площею майже 90 кв. м. Торік районний суд визнав за підприємцем право власності на це нерухоме майно.

Проте, прокурорами встановлено, що за тією ж адресою знаходиться протирадіаційне укриття на 120 осіб, а законодавством встановлено пряму заборону на відчуження об'єктів цивільного захисту. Натомість нині підвал використовується як приміщення для господарських речей, перебуває у незадовільному стані, та оцінюється як обмежено готове.

Крім того, житловий будинок об'єднанню співвласників лише переданий на баланс, але не в приватну власність. Тому, ОСББ не мало права передавати будь-які приміщення третім особам без рішення органу місцевого самоврядування.

Зважаючи на це, окружна прокуратура звернулась до апеляційного суду Рівненської області із апеляційною скаргою, для скасування рішення Корецького райсуду в частині передачі протирадіаційного укриття у приватну власність. З доводами прокурорів апеляційний суд погодився та рішення суду першої інстанції скасував.

Проте, із таким рішенням не погодився підприємець, який оскаржив його до Касаційного цивільного суду. Однак, вища судова інстанція також підтримала позицію окружної прокуратури та залишила в силі рішення апеляційного суду Рівненської області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі працівники ...
Наступна новина: У Тернополі на семи ...

КОМЕНТАРІ