Яке буває вугілля для кальяну?

Яке буває вугілля для кальяну?

10.07.23 13:11 0 753

Розуміння різниці у типах вугілля для кальяну дуже важливе для кінцевого результату. Це може бути вирішальним фактором між невдалою сесією та сесією, яка перевершує всі ваші очікування. Якщо ви хочете тривалий сеанс, з відмінним ароматом, то варто вибрати відповідне та якісне вугілля тут. І так само, використання поганого або невідповідного вугілля призведе до того, що все швидко згорить, отримає дивний смак або летітиме зайвий попіл.

То як же нам уникнути цього, запитаєте ви? Давайте розглянемо деякі характеристики, що відрізняють вугілля.

Високоякісне вугілля:

  1. Майже не дає поганого запаху у процесі.
  2. Не впливає на смакові якості тютюну.
  3. Не створює багато золи.
  4. Поступово прогоряє, забезпечуючи тривалу роботу.

Низькоякісне вугілля:

  • Може давати поганий та різкий запах.
  • Змінює смак при курінні (аж ніяк не на краще).
  • Створює купу зайвого попелу.
  • Швидко прогоряє, змушуючи вас перериватись у процесі.

Основні варіанти вугілля

Є два основні види вугілля, які зазвичай використовуються на сьогоднішній день. Є кокосове вугілля і quick light (швидко підпалюване) вугілля. Більшість з нас починали з другого типу, але швидко зрозуміли, що дещо краще і що не варто поспішати з дорогоцінним сеансом кальяну.
Вугілля Quick Light

Перевага вугілля для кальяну Quick Light полягає в тому, що він миттєво запалюється від запальнички, а це означає, що він зручний на відкритому повітрі, коли ви не можете використовувати пальник. На цьому позитивні моменти закінчуються. При використанні запах, що походить від цього вугілля, зазвичай не дуже приємний. Різкий смак та коротка тривалість горіння можуть погіршити ваші враження.

Плюси:

  • Швидко спалахує.
  • Зручний у певних ситуаціях.

Мінуси:

  1. Швидко згорає.
  2. Може додати неприємний присмак.
  3. Зазвичай при запаленні дає не найкращий запах.

Кокосове вугілля для кальяну

Як правило, найкращим вибором буде кокосове вугілля. Він складається з тліючої і подрібненої шкаралупи кокосових горіхів, яку пресують в брикети для зручності використання. Вони можуть довше розгорятися (плюс-мінус 10 хвилин), і вам може знадобитися пальник, оскільки потрібен час для розпалювання.

Таке вугілля може бути круглим, плоским, у вигляді кубиків і не тільки. Хоча найчастіше, звісно, ​​використовують кубічну форму. Кубики просто найчастіше найзручніше. Відрізняються вони за розмірами, отже, і за часом горіння. Майте на увазі, що є й інші фактори, які слід враховувати, включаючи бажану теплову потужність, розмір окремих вугілля, тютюн і сам кальян.

Кокосове вугілля також дуже економічні! Кубики зазвичай не надто дорогі, і на сеанс знадобиться лише парочка. Звичайно, більш тривалі сеанси вимагатимуть і більших вкладень. Вони бувають різних розмірів, але варто враховувати, що перевага використання маленьких полягає в тому, що ви краще контролюєте нагрівання і тривалість.

Плюси:

  1. Не впливає на смак.
  2. Сеанс зазвичай триває 1+ годин без додавання додаткового вугілля.
  3. Менше запаху при розпалюванні (за умови, що вугілля гарної якості).
  4. Економічні.
  5. Більше контролю за температурою.

Мінуси:

  • Довше спалахує.
  • Трохи складніше і вимогливіше до себе.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 57)
Попередня новина: Выбор онлайн-казино
Наступна новина: Інжинірингова компанія ...

КОМЕНТАРІ