У Рівненській області прокуратура повернула державі землі лісового фонду,вартістю більше 1 млн грн

У Рівненській області прокуратура повернула державі землі лісового фонду,вартістю більше 1 млн грн

13.07.23 13:30 0 187
Господарським судом Рівненської області задоволено позовну заяву керівника Дубенської окружної прокуратури в інтересах Рівненської обласної військової адміністрації до приватного підприємця про розірвання договору тимчасового користування земельною ділянкою лісового фонду та її повернення.

Прокуратурою встановлено, що у 2012 році Рівненська ОДА передала в оренду приватному підприємцю лісову ділянку на Демидівщині площею 0,56 га, яку чоловік, згідно з умовами договору, мав право використовувати впродовж 15 років для культурно-оздоровчих, рекреаційних, виховних та спортивних цілей.

Проте підприємець порушив Лісовий кодекс України та безпосередньо умови договору. Зокрема, він обгородив територію суцільним парканом, що унеможливлює вільний доступ до неї, та збудував на вказаній земельній ділянці 5 тимчасових та постійних будівель, хоча на момент передачі землі жодного об'єкта інфраструктури там не було.

Відтак прокуратура, представляючи інтереси держави, ініціювала в судовому порядку повернення орендованих земель у власність держави.

На даний час рішення суду реально виконано – землю, вартістю понад 1 млн. грн, повернуто у власність держави.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Муніципальна інспекція ...

КОМЕНТАРІ