У Тернополі презентували грантові можливості програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» для малого та середнього бізнесу

У Тернополі презентували грантові можливості програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» для малого та середнього бізнесу

19.07.23 08:19 0 266
18 липня у Тернополі для представників малого та середнього бізнесу відбулася презентація грантових можливостей Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Під час заходу учасники отримали інформацію про актуальні проекти, що реалізовуються у міста та отримали відповіді на питання щодо грантової підтримки та інших можливостей.

З вітальним словом до підприємців звернувся міський голова Тернополя Сергій Надал та розказав про підтримку бізнесу у місті.

«Під час війни підтримка бізнесу є особливо важливою, адже малий і середній бізнес є основою економіки міста, тому намагаємося зробити багато корисних речей, які допоможуть розвиватися. Задля підтримки бізнесу у місті діє «Програма підтримки малого та середнього підприємництва», яка передбачає серед іншого: часткову компенсація коштів по відсотках за кредит; компенсацію плати у розмірі єдиного соціального внеску за кожне новостворене робоче місце; часткове відшкодування вартості придбання генераторів. Також прийнято рішення про автоматичне продовження договорів оренди приміщень та земельних ділянок, - відзначає Сергій Надал. - Найближчим часом спільно з USAID ми хочемо повернутися до реалізації проекту Дорожня карта з покращення бізгнес-клімату. Дякуємо USAID і міжнародним партнерам за підтримку малого та середнього бізнесу в Україні і у Тернополі зокрема. Сподіваємося, що представлені проекти допоможуть бізнесу розвиватися та виходити на нові ринки, створювати нові робочі місця та покращити економіку».

До слова, у місті також ведеться робота з облаштування нового центру підтримки підприємництва. Там буде конференц-зал, кімнати для скайп-зв’язку, приміщення для роботи та шоуруми, де підприємці зможуть проводити виставки та презентації своєї професійної діяльності.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині майже 5,5 га ...
Наступна новина: У Тернополі на вул. ...

КОМЕНТАРІ