Особливості фрезерної обробки металу

Особливості фрезерної обробки металу

19.07.23 11:41 9 325

Фрезерна обробка металів та інших матеріалів – це процес, який не втрачає своєї актуальності. Сама технологія відносно проста: інструментом зрізається верхній шар деталі, надаючи їй необхідні форму і розмір. Однак видів і типів такої обробки досить багато. Тому якщо ви хочете отримати якісну і точну заготовку, замовте послугу в перевіреній компанії. У Дніпрі подібного роду послуги надає компанія Комкор. Більш детально дізнатися про типи обробки і залишити заявку можна на сайті https://komkor-tools.com/uk/cherry-services/frezerna-obrobka/. А які завдання вирішує фрезерна обробка і в чому її особливості – про це ми розповімо далі в нашій статті. 

Завдання та переваги фрезерної обробки

Технологія металообробки фрезерним способом являє собою застосування спеціального інструменту, званого фрезою. Це ріжуче пристосування з декількома лезами. Щодо нього переміщається заготовка в поперечному, вертикальному або поздовжньому напрямку. Оброблювана поверхня залежить від виконання і траєкторії різця.

  • Використовуючи різні види фрез, можна якісно і точно проводити фрезерування.
  • Ще однією запорукою популярності фрезерування можна назвати універсальність матеріалів обробки. Обробці піддаються різні матеріали, найпоширеніший з яких – метал, також фрезеруються алюміній, титан, міцний пластик, м'які і тверді породи дерева.
  • Завдяки сучасним верстатам, оснащеним системами числового програмного управління (ЧПУ), знижується кількість бракованих деталей, а процесом можна керувати за допомогою простих числових програм.
  • Останнім часом замість фрези використовують лезо, за допомогою якого деталі обробляються з більшою чіткістю і меншою кількістю браку.
  • За допомогою фрезерування метал ріжуть, шліфують, наносять на нього візерунки і гравіювання, а також проводять токарні та інші види робіт. Набір складається з декількох різних фрез

Вироби з металу, вироблені на фрезерному обладнанні, користуються стабільним попитом в промисловості і побуті. Фрезерування використовують у багатьох видах виробництва: в машинобудуванні, обробці металів і дерева, ювелірній справі, архітектурі і дизайні. Вироби виходять правильної форми і розміру, з рівними краями, без задирок. Обробка складної форми виконується на лазерних верстатах з системою ЧПУ.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 30)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Ilgur5 - 19.07.23

Може Ваш сайт навіть підніметься у видачі за такий матеріал.

аватар країна
psychodead - 19.07.23

Сколько ж можно говорить…

аватар країна
keksosipop - 19.07.23

Велике спасибі, прикольно написано креативно

аватар країна
bulat02 - 19.07.23

Это уже далеко не новость, я об этом пару месяцев назад читал.

аватар країна
Thendril - 19.07.23

Ну жесть конечно…

аватар країна
vspomnil - 19.07.23

Это просто бомба!!!

аватар країна
thekingofthechookhans - 19.07.23

Супер! Автору - респект :)

аватар країна
neuroleptic - 19.07.23

Монетизацією краще займіться. А так чудово!

аватар країна
Arigat - 19.07.23

Дуже пізнавально. Дякуємо.