Міський голова Сергій Надал привітав із 80-річчям тернополянку,одну із засновниць товариства політв’язнів - Ганну Іванцову

Міський голова Сергій Надал привітав із 80-річчям тернополянку,одну із засновниць товариства політв’язнів - Ганну Іванцову

21.07.23 08:33 0 158
4 липня своє 80-річчя відзначила тернополянка, одна із засновниць і членкиня товариства політв’язнів Ганна Пантелеймонівна Іванцова. З цієї нагоди міський голова Сергій Надал привітав зі святом та вручив ювілярці квіти і подарунки.

«Ви прожили складні роки у своєму житті, однак залишаєтеся прикладом для багатьох в своїй активності, небайдужості, участі в громадському житті міста. Хай буде ще багато сил та енергії на нові починання. Бажаю міцного здоров’я, довгих років життя, щоб вдалося зробити все, що задумали для міста і країни», - відзначає міський голова.

Довідка. Іванцова Ганна Пантелеймонівна народилася 4 липня 1943. У 1948 році батька , члена ОУН було ув'язнено на 10 років. В 1950 6 річну Ганну з мамою і сестрою вивезли в Амурську обл, Зейського району. Після смерті Сталіна батько приїхав до родини. Повернення в Україну було заборонено. Повернулись у 1971 р. Працювала Ганна Пантелеймонівна на «Ватрі», та стала однією із засновників і членкинь товариства політвязнів і репресованих у Тернопільській обл.

Свої спогади виклала в книзі «Репресоване дитинство» та альманасі підприємства, «Ватра- сонячні кларнети», видала кілька книжок з віршами для дітей. Є активним членом Союзу українок та очолює її координаційну раду.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У с. Вертелка ...

КОМЕНТАРІ