У Рівненській області прокуратура через суд вимагає повернути відділу освіти понад 800 тис. грн,переплачених за електроенергію

У Рівненській області прокуратура через суд вимагає повернути відділу освіти понад 800 тис. грн,переплачених за електроенергію

26.07.23 08:24 0 165
Вараською окружною прокуратурою пред'явлено позов в інтересах держави в особі одного з відділів освіти Вараського району до рівненської енергопостачальної компанії. Зокрема, прокуратура наполягає на поверненні надмірно сплачених бюджетних коштів за недійсними додатковими угодами до договору на постачання електричної енергії.

Так, прокурорами встановлено, що у 2022 році відділом освіти із товариством укладено договір на постачання електроенергії. Пізніше, у невеликий проміжок часу сторонами без належного обґрунтування та документального підтвердження укладено 5 додаткових угод, за якими збільшено ціну за одиницю товару на третину. Таким чином не дотримано вимоги Закону України «Про публічні закупівлі» та необґрунтовано змінено істотні умови договору.

Ці порушення призвели до повного нівелювання результатів відкритих торгів та безпідставного отримання з бюджету понад 842 тис. грн.

Такої суми вистачило б, приміром, на придбання майже 20 т пального для перевезення дітей району.

Наразі Господарським судом Рівненської області відкрито провадження у справі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі на вул. ...

КОМЕНТАРІ