Які переваги здорового харчування?

Які переваги здорового харчування?

26.07.23 15:23 18 335

Дотримання здорової дієти приносить багато переваг, зокрема зміцнює кістки, захищає серце, запобігає хворобам і підвищує настрій.

Здорова дієта зазвичай включає багаті поживними речовинами продукти з усіх основних груп продуктів, включаючи нежирні білки, цільні зерна, здорові жири, а також фрукти та овочі різних кольорів. Звички здорового харчування також включають заміну продуктів, що містять трансжири, додану сіль і цукор, на більш поживні варіанти. А якщо ви шукаєте блог про здоровий спосіб життя, правильне харчування та збалансоване харчування. Лікування хронічних хвороб та комплексне очищення організму, то вам необхідно перейти на сайт https://www.feelgoodua.site.

Дотримання здорової дієти приносить багато переваг, зокрема зміцнює кістки, захищає серце, запобігає хворобам і підвищує настрій.

Згідно з довіреним джерелом Центру з контролю та профілактики захворювань (CDC), серцеві захворювання є основною причиною смерті дорослих у Сполучених Штатах.

Довірене джерело Американської кардіологічної асоціації (AHA) стверджує, що майже половина дорослих у США живе з тією чи іншою формою серцево-судинних захворювань.

Високий кров'яний тиск або гіпертонія викликає все більше занепокоєння в США. Цей стан може призвести до серцевого нападу, серцевої недостатності та інсульту.

Можливо, можна запобігти до 80% передчасних хвороб серця та діагнозів інсульту за допомогою зміни способу життя, наприклад збільшення фізичної активності та здорового харчування.

Їжа, яку люди споживають, може знизити артеріальний тиск і зберегти здоров’я серця.

Їжа з високим вмістом клітковини також має вирішальне значення для підтримки здоров’я серця.

Надійне джерело AHAT стверджує, що харчові волокна допомагають покращити рівень холестерину в крові та знижують ризик серцевих захворювань, інсульту, ожиріння та діабету 2 типу.

Медичне співтовариство давно визнало зв’язок між транс-жирами та серцево-судинними захворюваннями, такими як ішемічна хвороба серця.

Обмеження певних видів жирів також може покращити здоров’я серця. Наприклад, виключення транс-жирів знижує рівень холестерину ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ). Цей тип холестерину спричиняє накопичення бляшок в артеріях, що підвищує ризик серцевого нападу та інсульту.

Зниження артеріального тиску також може сприяти здоров’ю серця. Більшість дорослих можуть досягти цього, обмеживши споживання солі до не більше 1500 мг на день.

Виробники продуктів харчування додають сіль у багато оброблені та фаст-фуди, тому людині, яка хоче знизити артеріальний тиск, слід уникати цих продуктів.

Знижений ризик раку

Людина може їсти продукти, що містять антиоксиданти, щоб зменшити ризик розвитку раку, захищаючи свої клітини від пошкодження.

Наявність вільних радикалів в організмі підвищує ризик раку, але антиоксиданти допомагають їх видалити, щоб знизити ймовірність цього захворювання.

Багато фітохімічних речовин, які містяться у фруктах, овочах, горіхах і бобових, діють як антиоксиданти, включаючи бета-каротин, лікопін і вітаміни A, C і E.

Згідно з довіреним джерелом Національного інституту раку, існують лабораторні дослідження та дослідження на тваринах, які пов’язують певні антиоксиданти зі зниженою частотою пошкодження вільними радикалами внаслідок раку. Однак дослідження на людях не дали остаточного результату, і лікарі радять не використовувати ці дієтичні добавки без попередньої консультації.

Продукти з високим вмістом антиоксидантів включають:

  1. ягоди, такі як чорниця і малина;
  2. темна, листова зелень;
  3. гарбуз і морква;
  4. горіхи і насіння.

Наявність ожиріння може збільшити ризик розвитку раку в людини та призвести до погіршення результатів. Підтримання помірної ваги може зменшити ці ризики.

У дослідженні 2014 року вчені виявили, що дієта, багата фруктами, знижує ризик розвитку раку верхніх відділів шлунково-кишкового тракту.

Вони також виявили, що дієта, багата овочами, фруктами та клітковиною, знижує ризик колоректального раку, а дієта, багата клітковиною, знижує ризик раку печінки.

Кращий настрій

Деякі дані свідчать про тісний зв’язок між дієтою та настроєм.

У 2016 році дослідники виявили, що дієти з високим глікемічним навантаженням можуть викликати посилення симптомів депресії та втоми у людей, які страждають ожирінням, але в іншому здорові.

Лікування діабету

Здорове харчування може допомогти Надійне джерело людині з діабетом:

  • контролювати рівень глюкози в крові;
  • підтримувати артеріальний тиск і рівень холестерину в цільових межах;
  • запобігти або відстрочити ускладнення діабету;
  • підтримувати помірну вагу.

Людям з цукровим діабетом важливо обмежити споживання продуктів з додаванням цукру та солі. Їм також слід уникати смаженої їжі з високим вмістом насичених і трансжирів.

Міцні кістки і зуби

Дієта з достатньою кількістю кальцію та магнію важлива для міцних кісток і зубів. Збереження кісток здоровими може мінімізувати ризик проблем з кістками пізніше в житті, таких як остеопороз.

Наступні продукти багаті кальцієм Надійне джерело:

  1. молочні продукти;
  2. листова капуста;
  3. брокколі;
  4. рибні консерви з кістками.

Виробники продуктів харчування часто збагачують каші, тофу та рослинне молоко кальцієм.

Магній у великій кількості міститься в багатьох продуктах харчування, і деякі з найкращих джерел включають:

  1. листові зелені овочі;
  2. горіхи;
  3. насіння;
  4. цільного зерна.

Поліпшення сну

Ряд факторів, у тому числі апное уві сні, може порушити режим сну.

Апное уві сні виникає, коли стан постійно блокує дихальні шляхи під час сну. До факторів ризику належать ожиріння та вживання алкоголю.

Зменшення споживання алкоголю та кофеїну може допомогти людині отримати спокійний сон, незалежно від того, чи є у неї апное сну чи ні.

Здоров'я майбутнього покоління

Діти вчаться більшості поведінки, пов’язаної зі здоров’ям, від дорослих, які їх оточують, і батьки, які моделюють звички здорового харчування та фізичних вправ, як правило, передають це.

Харчування вдома також може допомогти. У 2018 році дослідники виявили, що діти, які регулярно їдять зі своїми сім’ями, споживають більше овочів і менше солодких продуктів, ніж їхні однолітки, які рідше їдять вдома.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 26)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
exrebenok - 27.07.23

Супер-пупер!

аватар країна
Xyi20cmBpoTe6e - 26.07.23

Монетизацією краще займіться. А так чудово!

аватар країна
Pecheneggg - 26.07.23

А давно ли запустили этот сайт?

аватар країна
genrykor - 26.07.23

думки здорові, але важко читати, не знаю чому.

аватар країна
mr_freeworld - 26.07.23

Красивый пост, многосмысленный…

аватар країна
vetl_kh - 26.07.23

Мені, наприклад є чим поділитися, думаю не тільки мені.

аватар країна
Vo1TaGe - 26.07.23

Мало почуттів .. але красиво ...

аватар країна
AsaScis - 26.07.23

чого струму не придумають ...

аватар країна
tommygun23 - 26.07.23

Это — здорово!

аватар країна
Sspaces - 26.07.23

ух ти...

аватар країна
AShuvalov - 26.07.23

Достаточно интересная и познавательная тема

аватар країна
StarButterfly - 26.07.23

Блог супер, побільше б таких!

аватар країна
CyborgY - 26.07.23

відмінний приклад стоїть матеріалу

аватар країна
sayman_hoffman - 26.07.23

Читаєш це і думаєш ...

аватар країна
stuxint - 26.07.23

Монетизацией лучше займитесь. А так отлично!

аватар країна
oneofthedarkest - 26.07.23

Дуже пізнавально, респект

аватар країна
uglyyanz - 26.07.23

решил помочь и расшарил статью в соц. сетях

аватар країна
Weeddamn - 26.07.23

Статья не однозначная - нельзя бросаться в крайности.