4 основні кроки,щоб захистити шкіру від сонця

4 основні кроки,щоб захистити шкіру від сонця

27.07.23 12:08 9 259

Відомо, що сонце сприяє виробленню вітаміну D в нашому організмі. Однак ультрафіолетові промені, які воно випромінює, становлять небезпеку для нашої шкіри, тому важливо захистити себе від них. Сонячне світло необхідне для життя, як для людини, так і для рослин. На жаль, сонячні промені приносять користь не тільки нашому організму. Дійсно, вони можуть пошкодити нашу шкіру, якщо ми не будемо обережні. У цій статті ви дізнаєтеся, що це за ефекти і як правильно захистити шкіру влітку від сонця за допомогою кількох простих порад.

Який вплив сонця на шкіру?

Завдяки своєму антидепресивному ефекту, засмазі та стимулюючій дії на вітамін D сонце має все необхідне для гарного самопочуття. Але воно приховує багато секретів. Насправді сонячні промені, що випускаються, можуть дуже швидко стати небезпечними і викликати короткострокові та довгострокові проблеми зі шкірою. Таким чином, шкіра і сонце тісно пов'язані.

Короткострокові ефекти

Одним із негативних впливів сонця на наш організм є сонячний опік. Це опік, який проявляється почервонінням, а в деяких випадках і появою пухирів після значного перебування на сонці. Симптоми можуть супроводжуватися лихоманкою або навіть відчуттям загального нездужання у дитини. У цьому разі необхідна консультація з лікарем.

Сонце також може спричинити потовщення шкіри. Зокрема, що більше епідерміс піддається впливу сонця, то товщим він стає. Це потовщення є природним захисним явищем, невидимим неозброєним оком. Хоча це захищає шкіру від ультрафіолетових променів, прищі можуть з'явитися через кілька днів після впливу.

Довгострокові ефекти

Сонячні промені чинять довгостроковий шкідливий вплив на шкіру. Одним із найчастіших є дія сонця на старіння шкіри. Насправді ультрафіолетові промені (UVA і UVB) змінюють мембрани клітин шкіри, розривають ланцюг їхньої ДНК і виробляють вільні радикали, що призводить до висихання і втрати еластичності шкіри. Це старіння шкіри може характеризуватися пігментними плямами, білими мікрокістами або зморшками.

Крім того, кілька досліджень продемонстрували зв'язок між впливом сонця і раком шкіри. Дійсно, масовий вплив УФ-променів збільшує ризик розвитку раку. Взагалі кажучи, рак шкіри виникає на непокритих ділянках, таких як обличчя, руки, шия тощо. Зверніть увагу, що деякі види раку шкіри легше піддаються лікуванню порівняно з іншими, які є серйознішими і смертельнішими. У будь-якому разі сонце і рак шкіри нероздільні.

Як правильно захистити шкіру від сонця?

Як ми вже говорили, ультрафіолетові промені сонця викликають проблеми зі шкірою. Щоб обмежити його шкідливий вплив, необхідно вжити суворих заходів.

Підготуйте шкіру

Підготовка шкіри перед виходом на сонце охоплює вироблення хороших звичок для засмаги і захист від ультрафіолетових променів. Для цього ви можете:

  • Вживайте в їжу продукти, багаті на бета-каротини та вітаміни (моркву, шпинат, броколі тощо).
  • Добре зволожте шкіру, нанісши скраб і крем.
  • Використовуйте багатий на антиоксиданти урукум.
  • Використовуйте якісну косметику.

З іншого боку, слід уникати УФ-сеансів, оскільки вони призводять до прискореного старіння шкіри.

Вибирайте сонцезахисний крем із хорошим складом

Використання такого продукту, як сонцезахисний крем, може бути корисним. Але будьте обережні, не будь-який! Слід вибирати той, склад якого підходить для вашого типу шкіри. Ба більше, ви маєте знати, що не всі скіни захищені однаково.

Для світлої та чутливої шкіри виберіть формулу з індексом сонцезахисного фактора вище 50. Що стосується темної шкіри, то сонцезахисний крем з індексом сонцезахисного фактора від 20 до 30 ідеальний.

Наносьте крем кілька разів на день

Ви повинні регулярно наносити сонцезахисний крем на ділянки, не закриті одягом. Переважно наносити крем кожні 2 години, а також до і після кожного купання. Однак сонцезахисний крем не повністю захищає шкіру від сонячних УФ-променів. Тому не соромтеся вдягати сухий одяг, сонцезахисні окуляри та крислатий капелюх. Зволожуйте шкіру кремом після засмаги. Крем після засмаги - це зволожувальний крем, що має багато переваг. Крім іншого, вона:

  • Має антивікові властивості.
  • Покращує засмагу.
  • Заспокоює сонячні опіки.
  • Обмежує втрату води.
  • Адаптується до всіх типів шкіри.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 24)
Попередня новина: Литиевая батарея: в чем ...
Наступна новина: Коли і навіщо звертатися до ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Gorsych - 27.07.23

Дякую за статтю виявилася дуже корисною.

аватар країна
alekseimikhalchenkov - 27.07.23

чого струму не придумають ...

аватар країна
Aji787 - 27.07.23

Пора автору памятник поставить при жизни. Кто за?

аватар країна
NikTarutin - 27.07.23

Было интересно почитать!!!

аватар країна
Fineya - 27.07.23

Очень интересно! Судя по некоторым откликам ….

аватар країна
SHA23I - 27.07.23

Спасибі, стаття дуже допомогла.

аватар країна
ChervPidor - 27.07.23

тема реально стара

аватар країна
Creor - 27.07.23

стаття непогана але назва якось не дуже

аватар країна
Ganjahzz - 27.07.23

А давно ли запустили этот сайт?