На Рівненщині судитимуть понад пів сотні російських депутатів

На Рівненщині судитимуть понад пів сотні російських депутатів

30.07.23 08:23 0 178
Рівненська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальні акти стосовно 56 депутатів державної думи російської федерації. Їм інкримінують посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, що призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК України).

Встановлено, що ці особи вчинили цілий комплекс взаємоузгоджених умисних дій, спрямованих на зміну меж території України, в порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Зокрема, 15 лютого 2022 року депутати проголосували за звернення до президента росії про визнання незалежності так званих ДНР і ЛНР, а вже за тиждень, 22 лютого 2022 року – за проєкти федеральних законів про ратифікацію Договорів про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу між РФ і так званими ДНР та ЛНР.

Пізніше, в тому числі і на підставі результатів цих голосувань, російські війська почали широкомасштабний наступ на територію України.

У ході слідства на кожного фігуранта зібрано по кілька томів матеріалів, які підтверджують їх вину.

Наразі російських депутатів оголошено у розшук.

Спеціальне досудове розслідування за дорученням Генерального прокурора проводили слідчі Управління СБУ в Рівненській області за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Коли суд ухвалить вирок, яким визнає російських депутатів винними – вони не зможуть покинути території росії, оскільки у будь-якій країні цивілізованого світу ці люди будуть затримані, а їх майно у подальшому підлягатиме конфіскації.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Суд взяв під варту ...
Наступна новина: В Тернополі на сесії ...

КОМЕНТАРІ