Підозрюваному у зґвалтуванні та вбивстві рівнянки загрожує довічне ув’язнення

Підозрюваному у зґвалтуванні та вбивстві рівнянки загрожує довічне ув’язнення

30.07.23 08:02 0 173
За процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури 32-річному чоловікові повідомлено про підозру в умисному вбивстві, поєднаному зі зґвалтуванням (п. 10 ч. 2 ст. 115 КК України).

Слідством встановлено, що підозрюваний – житель Запорізької області, раніше судимий за замах на зґвалтування, який у травні 2022 року вийшов з в'язниці.

Увечері 25 липня чоловік в стані алкогольного сп'яніння спровокував словесний конфлікт з 29-річною рівнянкою, яка поверталася з роботи вулицею В'ячеслава Чорновола у Рівному. У ході сварки підозрюваний спочатку просто здушив шию жінки до втрати свідомості, а тоді зґвалтував і задушив її. Тіло потерпілої наступного ранку виявив перехожий, який і викликав правоохоронців.

В ході ретельно спланованих спільних оперативно-розшукових заходів поліцейських та прокурорів того ж дня особу ймовірного вбивці вдалося встановити та затримати. 27 липня, чоловікові повідомлено про підозру. Мотиву свого вчинку він не називає, жодних показів не дає та зі слідством не співпрацює.

Наразі вирішується питання обрання чоловікові запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Також тривають необхідні слідчі та процесуальні дії, встановлюються всі обставини вчинення злочину, призначені необхідні експертизи.

Досудове розслідування проводять слідчі Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу працівників карного розшуку Рівненського РУП та ГУНП в області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Как правильно выбрать ...
Наступна новина: У Тернополі на кількох ...

КОМЕНТАРІ