Рівненщина: харків’янина,який очікував на «визволителів»,затримано за підозрою у держзраді

Рівненщина: харків’янина,який очікував на «визволителів»,затримано за підозрою у держзраді

30.07.23 08:12 0 143
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури жителю Харкова повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що проросійсько-налаштований чоловік торік був завербований представником головного управління генерального штабу зс рф. На виконання завдань свого куратора він збирав розвіддані про стратегічні і військові об'єкти, пункти дислокації підрозділів ЗСУ на території Харкова, а також місця розвантаження військової техніки та її наявність на одному з підприємств військово-промислового комплексу.

Крім того, через месенджер «Telegram» підозрюваний «зливав» інформацію представнику спецслужб країни-агресора про місця ракетних влучань, таким чином докориговуючи обстріли. При цьому чоловік усвідомлював, що зібрана і передана ним інформація буде використана ворогом на шкоду державній безпеці України.

Прихильника «руського міра» затримано за місцем проживання та вже повідомлено про підозру. Рівненський міський суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Рівненській області за оперативного супроводу Головного відділу контррозвідки органу безпеки області.

Санкція статті за державну зраду передбачає максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ