У Рівненській області в обласній прокуратурі підсумували роботу у першому півріччі

У Рівненській області в обласній прокуратурі підсумували роботу у першому півріччі

30.07.23 08:07 0 192
Керівник Рівненської обласної прокуратури провів підсумкову нараду, на якій обговорили результати виконання органами прокуратури області визначених законом повноважень на основних напрямах діяльності у першому півріччі 2023 року та окреслили першочергові завдання на наступний період.

Під час наради Андрій Рудницький зазначив, що прокурорам цьогоріч загалом вдалося забезпечити системну протидію кримінальним правопорушенням проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, а також у сфері національної безпеки. Зокрема, за цей час прокурорами зареєстровано майже 750 кримінальних проваджень цієї категорії злочинів, до суду скеровано 226 обвинувальних актів, судами ухвалено близько 100 вироків.

Також на Рівненщині фіксують істотне зниження кількості умисних вбивств, тяжких тілесних ушкоджень, у тому числі що спричинили смерть потерпілого, значно менше вчинено розбоїв та грабежів. Посилено протидію кримінальним правопорушенням у сфері корупції, економіки, охорони довкілля, обігу наркотичних та психотропних речовин.

Зокрема, за 6 місяців 2023 року на Рівненщині викрито 11 організованих злочинних груп, до складу яких входило 36 осіб, до суду скеровано 71 обвинувальний акт стосовно 77 осіб за фактами вчинення корупційних злочинів, також судитимуть 28 осіб, яким інкримінують правопорушення в бюджетній сфері та 80 з числа тих, які вчинили злочини проти довкілля.

За цей звітний період також істотно зросла ефективність представницької діяльності прокурорів по захисту інтересів держави в суді. Так, за результатами розгляду задоволено позовні вимоги на майже 1,9 млрд грн, з яких уже реально виконано близько 50%.

Загалом, у першому півріччі прокурори Рівненщини здійснювали процесуальне керівництво у 28,5 тис. кримінальних проваджень, більше 2 тис. з яких за цей час скерували до суду. Крім того, забезпечили участь у 2434 судових засіданнях у судах першої та апеляційної інстанцій.

За результатами проведеної наради прийнято відповідне рішення з визначенням конкретних заходів, спрямованих на підвищення ефективності та результативності у діяльності органів обласної прокуратури на наступний період.

В центрі уваги і на постійному контролі прокурорів залишаються питання законності використання бюджетних коштів, дотримання принципу розумності при проведенні закупівель комунальними підприємствами та громадами, контроль за наповненням бюджетів різних рівнів та боротьба з корупцією, а також повернення, прийняття на баланс та утримання захисних споруд, правильність обґрунтування тарифів, дотримання прав громадян в період воєнного стану загалом та захист неповнолітніх зокрема. Наші завдання залишаються незмінними – захист інтересів держави та її громадян, а також забезпечення невідворотності покарання кожному злочинцю.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі на кількох ...
Наступна новина: Рівненщина: ...

КОМЕНТАРІ