Тернопіль відвідала поважна делегація у складі віцеспікерів та депутатів сейму Литовської Республіки

Тернопіль відвідала поважна делегація у складі віцеспікерів та депутатів сейму Литовської Республіки

30.07.23 09:30 0 186
Цими днями до Тернополя завітала делегація на чолі з Віцеспікером Сеймасу Литовської Республіки Паулюсом Саударгасом. Литовські партнери приїхали в рамках байкерського пробігу містами Західної України «Переможемо разом», який триватиме з 25 по 28 липня.

Мета візиту – засвідчити солідарність литовського народу з Україною у війні з російським агресором.

«Тернопіль відвідали одні з найближчих друзів нашого міста, друзів України – делегація Литви. У складі делегації два Віцеспікера та депутати Сеймасу Литовської Республіки. Основна мета їхнього візиту – це показати, що Литва і надалі є близьким соратником та другом для України та міста Тернополя й готова всебічно допомагати нам у боротьбі проти ворога», – зазначив секретар Тернопільської міської ради Ігор Гірчак.

Водночас Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас подякував за теплу зустріч та запевнив, що Литва надалі допомагати нашій країні.

«Я дуже пишаюсь можливістю представляти Литву в Україні. Ваша країна є не лише одним з найміцніших наших партерів, а також є нашим найближчим другом. Литва підтримує і буде підтримувати українців у боротьбі проти рашистів-орків. Наша допомога розпочалась із самого початку повномасштабної війни. На лише державна підтримка становить понад 1 мільярда євро. Ще реалізується багато приватних й суспільних ініціатив громадян заради допомоги і ми будемо продовжувати це», – додає Вальдемарас Сарапінас.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі ...
Наступна новина: У Тернополі реалізують ...

КОМЕНТАРІ