У Тернополі провели молебень та освячення води з нагоди 1035-річниці Хрещення Київської Русі-України та Дня Української державності

У Тернополі провели молебень та освячення води з нагоди 1035-річниці Хрещення Київської Русі-України та Дня Української державності

30.07.23 10:01 0 178
28 липня, відзначають день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира, 1035-річницю Хрещення Київської Русі-України та День Української державності.

З цієї нагоди на набережній Тернопільського ставу біля пам’ятного Хреста відбувся молебень за мир та припинення війни в Україні, освятили воду і благословили тернополян.

Участь у заході взяли заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Владислав Стемковський, керівництво області, священнослужителі традиційних християнських церков та мешканці громади.

« Збройні сили України очищають святу українську землю від московських окупантів, на практиці доводять, що українці – народ-військо, нація-Герой. Таку націю не перемогти нікому. Українська державність має тисячу років і буде існувати вічно. Україна вистоїть. Україна переможе. Слава Україні!», – зазначив Владислав Стемковський.

За вагомий особистий внесок у становленні української державності та особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, за заслуги перед містом рідним загиблих тернопільських Героїв вручено нагороди «Почесний громадянин міста Тернополя» (посмертно):

* БАЧИНСЬКИЙ Юрій Петрович – солдат;

* ЗАХАРКІВ Олександр Ярославович – капітан;

* ІВАСЬ Михайло Ярославович – солдат;

* КІНЯК Олександр Павлович – штаб-сержант

* КЛЕПЧИК Віктор Степанович – рядовий;

* КРУЛЕВСЬКИЙ Валентин Богданович – солдат;

* САЛОМОН Андрій Вікторович – солдат;

* ЦЮРА Степан Володимирович – солдат.

Фото - з соціальних мереж.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль: 19 серпня для ...
Наступна новина: З Тернополя на фронт для ...

КОМЕНТАРІ