На Рівненщині перекрили черговий канал втечі військовозобов’язаних чоловіків з України

На Рівненщині перекрили черговий канал втечі військовозобов’язаних чоловіків з України

02.08.23 14:57 8 184
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури викрито групу осіб, які організували незаконне переправлення військовозобов'язаних через державний кордон України в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 332 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що схему втечі з країни організували троє чоловіків. Один з них у квітні минулого року, а інший – у червні цього року зареєструвалися як підприємці, які надають послуги із міжнародних вантажних перевезень. Таким чином вони могли вносити дані клієнтів до ІС «Шлях», яка дає право виїзду за межі країни. Ділки реєстрували військовозобов'язаних чоловіків у системі під виглядом водіїв. Вартість послуг складала 4500 доларів США.

Правоохоронці провели ряд обшуків у осіб, причетних до вчинення вказаних злочинів. В ході слідчих дій вилучено документацію, чорнові записи, майже пів мільйона гривень у різній валюті, а також транспортні засоби, за допомогою яких зловмисники незаконно переправляли клієнтів через державний кордон України.

Усім трьом фігурантам повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 214 тис. грн застави кожному.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в області за оперативного супроводу Управління СБ України в області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Тернополі на ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Bulgr20 - 02.08.23

Да вы сказочник

аватар країна
Goochtm - 02.08.23

Великолепная идея

аватар країна
hellouserbot - 02.08.23

Шикарно, додаю в закладки

аватар країна
Atom05 - 02.08.23

Даже и не докопаешься.

аватар країна
lowcoastsoap - 02.08.23

Величезне дякую!

аватар країна
V_KontIk - 02.08.23

Невероятно красиво!

аватар країна
Matt_Kun - 02.08.23

улыбнуло с утречка

аватар країна
Myshlaevsky - 02.08.23

Очень понравилась ваша статья