У Тернополі доступні 304 захисних споруд та укриттів 

У Тернополі доступні 304 захисних споруд та укриттів 

02.08.23 13:24 0 167
Днями відбулася робоча нарада щодо результатів перевірки захисних споруд та укриттів у Тернополі на предмет загального експлуатаційного стану та доступності до них.

Як зазначає начальник управління надзвичайних ситуацій міської ради Андрій Поліщук, упродовж 3-7 липня у місті робочі групи обстежували сховища та укриття фонду захисних споруд цивільного захисту Тернопільської міської територіальної громади

За результатами роботи обстежено 304 захисних споруди, з них 20 об’єктів – визначені як непридатні для використання за призначенням. Відповідальним особам вказано на виявлені порушення та надано рекомендації щодо їх усунення. Наразі, триває ліквідація виявлених недоліків, після чого захисні споруди стануть доступними для мешканців. З 20 непридатних на – вже вісім споруд приведені у готовність.

Під час обстеження захисних споруд зверталася увага на безперешкодний доступ до захисних споруд, маркування відповідно до вимог нормативних документів, а також наявність відповідальної особи за укриття.

До слова, наразі у Тернополі є 28 сховищ, 26 протирадіаційних укриттів, 150 найпростіших укриттів, 10 мобільних спеціалізованих укриттів поблизу зупинок громадського транспорту. Можна також скористатися укриттями, що розташовані у 38 закладах торгівлі та ресторанного харчування. Доступні укриття в школах та вищих професійних училищах.

Знайти усі захисні споруди, які є у місті можна на інтерактивній карті або у додатку «е-Тернопіль», де інформація постійно оновлюється.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ