Двом рівнянам загрожує до 10 років ув’язнення за повторний збут психотропних речовин

Двом рівнянам загрожує до 10 років ув’язнення за повторний збут психотропних речовин

04.08.23 11:50 0 210
Рівненська окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у двох кримінальних провадженнях за фактами збуту психотропних речовин на території міста (ч. 2 ст. 307 КК України).

Один з наркоторговців – 35-річний рівнянин, який систематично збував особливо небезпечну психотропну речовину «PVP».

Він і раніше потрапляв в поле зору правоохоронців та притягувався до кримінальної відповідальності за злочини у сфері незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин.

Слідством, за результатами проведених оперативних закупок, задокументовано чергові 3 факти незаконного збуту чоловіком психотропної речовини.

З метою конспірації зловмисник продавав наркотики, розкладаючи закладки з порошкоподібною речовиною на території обласного центру, а координати їх місцезнаходження надсилав у месенджері.

Затриманому вже повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з визначенням застави.

Фігурант іншого кримінального провадження – 39-річний чоловік, стосовно якого на розгляді в міському суді нині перебуває 2 кримінальні провадження щодо незаконного збуту та зберігання метамфетаміну. Втім, висновків він не зробив і продовжував свою злочинну діяльність. В ході досудового розслідування в обвинуваченого проведено 2 оперативні закупки, в ході яких він за 1000 гривень продав психотропну речовину «метамфетамін».

Слідство завершено і вже третій обвинувальний акт стосовно цього чоловіка скеровано до суду. Наразі він перебуває під вартою.

Досудове розслідування в обох провадженнях проводять слідчі Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області.

Максимальне покарання за вчинення зазначених злочинів – позбавлення волі строком від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі повністю ...
Наступна новина: Сім рекламних конструкцій ...

КОМЕНТАРІ