У Рівненській області у Володимирецького старателя вилучили майже 52 кг бурштину

У Рівненській області у Володимирецького старателя вилучили майже 52 кг бурштину

04.08.23 08:57 0 141
Вараська окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного видобування, придбання та зберігання бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами (ч. 1 ст. 240-1 КК України).

Так, у травні цього року правоохоронці на клондайку, безпосередньо під час незаконного промислу, виявили 39-річного жителя Володимирця. Чоловікові вже повідомили про підозру, а 1 серпня у будинку та в господарстві старателя проведено санкціонований обшук.

В ході слідчих дій у нього виявлено та вилучено майже 52 кг бурштину різних фракцій. Будь-яких документів, що підтверджують законність походження вилученого каміння, чоловік не надав.

Наразі вирішується питання про накладення арешту на це «сонячне» каміння, тривають необхідні слідчі дії. Призначено судову гемологічну експертизу бурштину.

Досудове розслідування проводять працівники СВ відділення поліції №1 Вараського РВП ГУ НП в Рівненській області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області у ...

КОМЕНТАРІ