У Рівному засудили луганського колаборанта-кар’єриста

У Рівному засудили луганського колаборанта-кар’єриста

10.08.23 08:48 0 189
За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Рівненської обласної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду жителя Луганщини засуджено за добровільне зайняття посади, пов'язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Прокурором доведено, що 27-річний житель Луганщини навесні минулого року, після тимчасової окупації смт. Станиця–Луганська, вирішив збудувати кар'єру в незаконних органах окупаційної влади. Чоловік вступив у злочинну змову з військами російської федерації та підконтрольними їй представниками терористичної організації «ЛНР».

Він добровільно зайняв посаду начальника відділу культури і спорту адміністрації Станично-Луганського району так званої «ЛНР», що діє на тимчасово окупованій території України.

Вироком Рівненського міського суду йому призначено покарання у вигляді 10 років ув'язнення з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування пов'язані з освітньою, культурною та спортивною діяльністю населення строком 15 років та з конфіскацією всього майна.

Колаборант наразі перебуває на непідконтрольній частині території України, тож початок строку відбування покарання буде обчислюватися з дати його затримання.

Досудове розслідування за спеціальною процедурою здійснювало Управління СБУ в Рівненській області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Тернополі для дітей ...

КОМЕНТАРІ