У Рівненській області правоохоронці встановили ще 32 ошуканих вкладників,які віддали близько 20 млн грн на будівництво житлового комплексу

У Рівненській області правоохоронці встановили ще 32 ошуканих вкладників,які віддали близько 20 млн грн на будівництво житлового комплексу

10.08.23 08:04 0 177
За процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури голові Кооперативу повідомлено про підозру у заволодінні та розтраті грошових коштів при будівництві багатоквартирного будинку, а також набутті та легалізації доходів, одержаних внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, вчинених в великих розмірах (ч. 4, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209 КК України).

За даними слідства у 2015-2017 роках чоловік, якому раніше оголошувалася підозра за аналогічні злочини, обіймаючи посаду голови Кооперативу, укладав з громадянами договори про пайову участь у будівництві житлового комплексу на вулицях Костромська та Гагаріна у м. Рівне та одержував від них особисто або на банківські рахунки Кооперативу кошти у вигляді пайових внесків.

Втім, голова Кооперативу замість того, щоб вкласти їх у будівництво нерухомості і виконати умови договорів, частиною коштів заволодів, а іншу частину розтратив. Загальна сума збитків сягає близько 20 млн грн. Слідством встановлено 32 ошуканих вкладників, які втратили гроші і не отримали обіцяної нерухомості.

Наразі, за принципової позиці окружної прокуратури, Рівненський міський суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 3 млн грн застави.

Досудове розслідування проводять слідчі Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області.

Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Двох жителів Рівненщини ...

КОМЕНТАРІ