Чому небезпечно дихати забрудненим повітрям: поради щодо його очищення

Чому небезпечно дихати забрудненим повітрям: поради щодо його очищення

11.08.23 12:30 8 300

Мешканці мегаполісів та промисловим міст нерідко скаржаться на низьку якість повітря, задимленість та запах гару. Все це наслідки щільного трафіку, промислових викидів та домішок шкідливих речових, які витають у повітрі. Та які людина змушена вдихати.

Добре, що концентрація небезпечних речовин у країні лише зрідка доходить до критичних показників. Проте забруднене повітря в цілому негативно впливає на здоровʼя, стан дихальної системи, тиск та загальне самопочуття.

У цій статті, сумісно з експертами магазину кліматичної техніки CleanAirLove – https://cleanairlove.com/, розповімо, чому дихати неочищеним повітрям небезпечно та як привести його до рівня норми у власній оселі.

Погіршення здоровʼя дихальних шляхів

Потрапляння шкідливих частинок та дрібних забруднювачів до дихальних шляхів може спричинити розлади дихання. Зокрема, дрібні частинки PM2.5, діаметром менше ніж 2,5 мікрони, проникають глибоко в легені та спричиняють подразнення, алергічні реакції, загострення симптомів астми та інших дихальних захворювань. 

Тривале дихання забруднених повітрям, зокрема проживання у регіонах з високим рівнем викидів в атмосферу, промисловому секторі, мегаполісі, може спричинити хронічні захворювання серця, алергію.

Негативний вплив на серцево-судинну систему

Небезпечні речовини неминуче потрапляють до кровотоку та розносяться по всьому організму. Статистика підтверджує вищу кількість серцевих нападів, інсультів та інших серцевих недугів в осіб, які проживають чи перебувають у місцях з високим рівнем забрудненості повітря.

Як покращити якість повітря вдома

У ваших силах зробити комфортний мікроклімат в оселі, навіть якщо за вікном смог чи неподалік горять торфовища. Для цього потрібно встановити у квартирі очищувач повітря з HEPA-фільтром, який видаляє з повітря 99,9% шкідливих речовин та дрібних частин, а саме пил, пилок, віруси, спори плісняви, запах гару. 

Очищувач значно покращує якість повітря, фільтруючи його до рівня свіжого гірського. Дихаючи чистим повітрям вдома, ви відразу помітите зникнення симптомів алергії, покращення сну та самопочуття.  

Як вибрати очищувач повітря для дому

Основний критерій – наявність HEPA-фільтра, який гарантує відмінне очищення. По-друге, варто врахувати площу приміщення (кв. м), де девайс буде встановлений, щоб очищення відбувалося максимально ефективно.

Також експерти радять звернути увагу на наявність додаткових опцій. Зокрема, іонізації повітря – насичення середовища біполярними іонами, як це відбувається у природі, та зволоження повітря у кімнаті до комфортного рівня, щоб запобігти пересиханню слизових та шкіри.

Отже, дихання забрудненим повітрям у мегаполісах та промислових містах загрожує появою алергічних реакцій, загостренням астми, підвищує ризик серцевих та судинних захворювань. 

На щастя, очищувачі повітря з HEPA-фільтром значно поліпшують якість повітря в приміщеннях, видаляючи з нього 99,9% шкідливих частинок. Як результат, людина почувається краще, знижується ризик хронічних захворювань, а симптоми алергії зникають. 

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 30)
Попередня новина: Вибір лаку для паркету: ...
Наступна новина: Підлогові колонки від ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
the8xx8 - 11.08.23

Реальная тема

аватар країна
lub3zki - 11.08.23

ух ти як крууууууууууутооооооо))

аватар країна
Argonavtus - 11.08.23

Радует, что сайт постоянно развивается. Такая статья только прибавит ему популярности.

аватар країна
destrooqtor - 11.08.23

Статья не однозначная - нельзя бросаться в крайности.

аватар країна
AlexNst - 11.08.23

Только золотые руки могли набить такой прикольный материал

аватар країна
Jimmy_diGriz - 11.08.23

Дуже пізнавально, респект

аватар країна
sSLAVAs - 11.08.23

Пора автору пам'ятник поставити за життя. Хто за?

аватар країна
Repuls3r - 11.08.23

Мені, наприклад є чим поділитися, думаю не тільки мені.