Від початку війни міська рада виділила понад 77 млн грн на забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону

Від початку війни міська рада виділила понад 77 млн грн на забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону

12.08.23 10:29 0 255
Тернопільська міська рада надає активну допомогу нашим захисникам, військовим частинам, добровольчим формуванням та іншим структурам, які обороняють нашу країну, та їх сім’ям у тилу.

Загалом, від початку війни профінансовано придбання техніки, дронів, коптерів, передано фінансової підтримки, а також передбачені послуги дітям захисників у місті (звільнення від плати за харчування, за відвідування платних гуртів) на суму понад 77 мільйонів гривень. Окрім того, у місті надається допомога сім’ям та родинам захисників, наприклад, на оплату харчування у закладах освіти тощо.

У громаді діє декілька програм, через які надається допомога нашим захисникам. Найбільша з них – Програма забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону та військового призову ТМТГ, на яку передбачено у 2023 році – 79,7 млн. грн ( у 2022 році – понад 46 млн).

Від початку війни напряму профінансовано військові формування у 2022-2023 роках на суму 28 105 400 грн. За ці кошти придбано спеціальне обладнання для проведення повітряної розвідки, комп’ютерну техніку, тепловізори, дрони, переносні радіостанції тощо.

Окрім того, Тернопільською міської радою було придбано техніку, обладнання, одяг та взуття, а також інші інструменти на суму майже 41 млн грн. Також передано 18 автомобілів.

Зокрема, у 2023 році:

* придбано та передано комплекти одягу та взуття на суму майже 8 млн грн;

* запчастини для автомобілів, шини, бензин та ДП на суму понад 800 тис. грн.

* придбано 29 квадрокоптерів на суму понад 5,8 млн грн

* 7 тепловізорів та 2 апарати БПЛА на суму понад 1,6 млн грн

* 10 Систем STARLINK з доступом до інтернету на суму понад 500 тис. грн

* 53 портативних електростанцій, блоки багатоканальної швидкої зарядки, мобільні батареї на суму майже 1,3 млн грн.

* ноутбуки, монітори та інше комп’ютерне обладнання на суму майже 750 тис. грн.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На кількох вулицях ...
Наступна новина: Тернопіль: у рамках ...

КОМЕНТАРІ