У Рівненській області прокуратура через суд вимагає повернути у власність Крупецької громади місцевий ставок

У Рівненській області прокуратура через суд вимагає повернути у власність Крупецької громади місцевий ставок

12.08.23 08:22 0 225
В умовах воєнного стану та обмежених повноважень контролюючих органів питання дотримання вимог законодавства при використанні водних об'єктів набуло особливої актуальності.

Так, Дубенська окружна прокуратура звернулася до суду з позовом про розірвання договорів оренди та повернення земельних ділянок площею близько 40 га, вартістю 868,5 млн грн. та ставу, площею понад 18 га, що знаходяться в межах Крупецької територіальної громади Дубенського району.

Підставою для прокурорського втручання стало неналежне утримання місцевим товариством орендованого водного об'єкта і прибережної захисної смуги навколо нього.

Вказані дії орендаря призвели до обміління водойми та її часткового заростання чагарниками.

З ініціативи Дубенської окружної прокуратури сільською радою, за участі представника контролюючого органу, проведено обстеження орендованих земельних ділянок та водного об'єкта та підтверджено невиконання орендарем взятих на себе зобов'язань.

Після виявлених порушень орендар з метою уникнення негативних наслідків частково заповнив став водою, однак її рівень залишився критичним, що підтверджено повторним обстеженням

Наразі судом відкрито провадження у справі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ