Співробітника ДСНС Рівненщини та його спільника підозрюють у незаконних оборудках з бурштином

Співробітника ДСНС Рівненщини та його спільника підозрюють у незаконних оборудках з бурштином

12.08.23 08:01 0 245
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури двом жителям Сарненщини оголошено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні та збуті бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, вчинених повторно та за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 240-1, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 240-1 КК України).

Слідством встановлено, що бурштиновий бізнес налагодив співробітник ДСНС Рівненщини зі спільниками. Чоловіки займалися скупкою та перепродажем «сонячного» каміння. Працювали лише з гуртовими покупцями, яким збували товар великими партіями.

Ділків затримали «на гарячому», коли вони намагалися продати покупцеві 200 кг бурштину. Перший епізод збуту правоохоронці задокументували раніше. У ході обшуків у фігурантів провадження виявили та вилучили ще майже 62 кг напівдорогоцінного каміння різних фракцій. Його скеровано для проведення гемологічної експертизи.

Наразі вирішується питання обрання підозрюваним запобіжних заходів. Встановлюється причетність та роль інших співучасників.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Рівне) ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому за оперативного супроводу УСБУ в Рівненській області та Рівненського управління ДВБ НП України.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 7 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Forex Bots: Truth or ...
Наступна новина: В Тернополі зону відпочинку ...

КОМЕНТАРІ