У Рівненській області навчальні заклади не виплатили допомогу 20 випускникам – прокурори звернулися до суду

У Рівненській області навчальні заклади не виплатили допомогу 20 випускникам – прокурори звернулися до суду

17.08.23 09:01 0 228
Відповідно до Закону України, кожен випускник з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, має право на одноразову грошову допомогу при випуску з навчального закладу.

Така допомога виплачується у розмірі не менше шести прожиткових мінімумів для осіб відповідного віку, що становить приблизно 15 тис. гривень.

Прокурори з'ясували, що керівники 3-х установ області не повною мірою вживали заходів задля реалізації таких державних гарантій, що призвело до заборгованості по виплаті випускникам у сумі 300 тис. гривень.

Аби захистити дітей зазначених категорій, прокурори звернулися до суду з позовами про визнання бездіяльності цих навчальних закладів області та зобов'язання виплатити грошову допомогу 20 випускникам.

Рівненським окружним адміністративним судом вже задоволено 2 позови прокурора вказаної категорії та зобов'язано 2 навчальні заклади виплатити 7 випускникам належну їм грошову допомогу в розмірі 108 тис. гривень.

Наразі вживаються заходи щодо забезпечення реального виконання судового рішення.

Робота на вказаному напрямі продовжується.

Примітка, гарантовані державою кошти виплачуються випускникам пільгової категорії незалежно від їх працевлаштування або подальшого навчання.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Преимущества наличия ...
Наступна новина: Навіщо йти в хімчистку?

КОМЕНТАРІ