Зарядні пристрої на сонячних батареях — безперебійний доступ до енергії в далеких походах

Зарядні пристрої на сонячних батареях — безперебійний доступ до енергії в далеких походах

17.08.23 09:30 0 683

Туристична електроніка допомагає знаходити правильні маршрути, підтримувати зв’язок із близькими й екстреними службами, а також робити чудові фотографії та відеозаписи. Проте вона має один важливий недолік — потребує регулярного заряджання акумуляторів. Якщо ви рушаєте в далекий похід, проблему допоможуть розв’язати сонячні батареї. Фахівці компанії Travelersclub розповідають, як їх вибирати та правильно ними користуватися.

gZRn7lO0F7iqSVd1zhmOyhrUaMwRyWqCI2ur3PXK.png

Основні характеристики

Завжди починайте з вихідної потужності, яка має відповідати параметрам вашої електроніки. Для більшості навігаторів, рацій, фітнес-браслетів і супутникових маячків достатньо 5–15 Вт. А от сучасні смартфони та планшети підтримують швидке заряджання з потужністю до 75–100 Вт.

Варто враховувати той факт, що зарядні пристрої на сонячних батареях працюють найбільш продуктивно, коли сонце стоїть у зеніті й не ховається за хмарами. Тому більшість відомих виробників вказують дві цифри потужності. Максимальна — в ідеальних умовах, а номінальна — за невеликої хмарності, на світанку чи на заході сонця. Бажано орієнтуватися саме на другий показник, адже в реальності погода може дивувати навіть найдосвідченіших туристів.

Не забувайте уточнювати, яку напругу видає туристична сонячна батарея. Недорога електроніка споживає 5 В. Топові смартфони та планшети заряджаються від 9–20 В, а ноутбуки — від 12–24 В.

Правила експлуатації

Фахівці Travelersclub дають такі поради з використання сонячних батарей:

  • Вибирайте для встановлення пристрою рівний майданчик. Захищайте його від вітру, здатного перекинути чутливу панель.
  • Обережно очищуйте поверхню батареї від пилу та бруду. Використовуйте для цього м’яку неабразивну тканину, наприклад мікрофібру.
  • У погану погоду віддача пристрою може бути нестабільною. Щоб вирівняти характеристики струму, під’єднайте до нього повербанк, а вже потім — електроніку.
  • Не використовуйте сонячні батареї під дощем, навіть якщо вони мають високий ступінь захисту. Джерелом короткого замикання можуть стати порти й кабелі.
  • Якщо у пристрої передбачені нестандартні виходи, уточнюйте їхнє призначення в інструкції. Зазвичай до них підключаються тільки спеціалізовані зарядні станції.

0TSZSHNl64e2EC8VJaSwp7Qkh5Lj4eyUXkpoM16y.png

Ще одна корисна порада — не розраховуйте на те, що туристичний повербанк із вбудованою сонячною панеллю буде «брати енергію з повітря». Зазвичай розміру таких батарей недостатньо для підзаряджання — вони призначені скоріше для компенсації саморозряду та підтримання необхідного запасу енергії.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 22)
Попередня новина: В Тернополі з міського ...
Наступна новина: У Рівненській області за ...

КОМЕНТАРІ