Як вибрати надгробок?

Як вибрати надгробок?

17.08.23 12:40 1 345

Поховальний пам'ятник є видимим елементом гробниці. У цю частину зазвичай входять відомості про померлого: ім'я, дата народження і смерті та інші тексти (вірш із Біблії, короткий виклад його життя, слова любові від рідних тощо). Вибір надгробка важливий, оскільки він має відображати особистість померлої людини. У гру вступають кілька критеріїв: форма, матеріал оформлення, розміри, бюджет, а також віра померлого і місцезнаходження кладовища. Модель надгробка, який буде побудовано, залежить від способу поховання. Дійсно, є два типи пам'ятники Львів: похоронний пам'ятник і похоронний пам'ятник. Останній призначений для поховання урни з прахом померлого після його кремації. Тому він менш значний, ніж надгробні пам'ятники. Також можна знайти змішані пам'ятники, в яких в одній гробниці розміщуються і труни, і урни. Так вони більші.

На вибір моделі пам'ятника також може вплинути віросповідання померлого і його сім'ї. Наприклад, для католицького віросповідання вибір вільний, проте часто пам'ятники відрізняються наявністю або гравіюванням хреста на надгробку. Єврейські пам'ятники підняті і включають гробницю, на якій ми знаходимо одну або кілька зірок Давида та інші тексти або символи. Нарешті, мусульманські могили не вкривають плитами, бо тіло має бути засипане лише землею. Стела вирізняється своєю формою, яка являє собою дах Мекки (закруглений кінець).

Який дизайнерський матеріал для гробниці?

Гробниця може бути виконана з граніту, мармуру або каменю залежно від вибору сім'ї покійного або побажань покійного. Граніт є найбільш поширеним, особливо через його міцність і простоту догляду. Цей тип матеріалу також дешевший, ніж мармур, який більш престижний і більше підходить для інтер'єрів. Що стосується каменю, то його перевага полягає в більш доступній ціні, ніж граніт і мармур. Однак він вимагає більшого догляду і має тенденцію ставати пористим з часом і зовнішніми впливами.

Вибір матеріалу має важливе значення, оскільки від нього залежить довговічність надгробного пам'ятника. Тому сім'я повинна вибрати матеріал, який може протистояти спеці, поганій погоді та холоду, щоб мати можливість збиратися на могилі покійного, коли вони захочуть, якомога довше.

Останніми роками на наші цвинтарі надходять нові атмосферостійкі матеріали, такі як: бронза, скло, мозаїчний цемент або сталь. Ці матеріали пропонують певні компанії, що спеціалізуються на похоронному мармурі. Ці альтернативи пропонують більш просунуте налаштування, чи то похоронні, чи то похоронні або похоронні пам'ятники.

Який надгробок для якого бюджету?

Бюджет - важливий критерій вибору надгробка. Дійсно, вартість розробки цього елемента може варіюватися залежно від моделі, матеріалу, гравіювання та орнаментів, які необхідно встановити. У разі гранітного надгробка тип і джерело матеріалу також можуть вплинути на ціну.

Не забуваючи про габарити пам'ятника, які залежать від типу поховання: відкритий ґрунт, склеп, похоронна концесія... Щоб отримати точне уявлення про ціну похоронного мармуру, не соромтеся запросити безкоштовний кошторис у розпорядника похорону.

Яку форму надгробка вибрати?

Форма також є змінною, яку слід враховувати при виборі надгробного пам'ятника. Дійсно, ми можемо знайти різні форми надгробків, які можуть змінюватися залежно від його компонентів. Якщо камінь перекриває поховання, тобто встановлений вертикально, говорять про похоронну плиту або курганну плиту. Якщо він розташований горизонтально, це стела.

Як здійснюється догляд за надгробком?

Вибираючи надгробок, сім'я також має зважати на його утримання. Дійсно, якщо родичі живуть поруч із містом, у якому розташоване кладовище, інтерв'ю можна проводити регулярно. В іншому випадку технічне обслуговування проводиться рідше, тому бажано зупинити свій вибір на стійкій моделі.

Якого кольору надгробок?

Часто бажано вибрати колір, який підходить особистості коханої людини. Наприклад, якщо в неї веселий темперамент, зупиніть свій вибір на теплих тонах, однак, якщо в неї більш стриманий темперамент, можна звернутися до холодних модних кольорів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 32)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
DoorMaster3 - 17.08.23

класс!