Андрій Рудницький провів координаційну нараду з керівниками правоохоронних органів області

Андрій Рудницький провів координаційну нараду з керівниками правоохоронних органів області

20.08.23 11:57 0 210
16 серпня поточного року в обласній прокуратурі за участі керівника обласної військової адміністрації проведено координаційну нараду керівників правоохоронних органів регіону, зокрема територіальних органів Національної поліції, Служби безпеки, Державного бюро розслідувань, прикордонної служби, установ виконання кримінальних покарань та інших.

На нараді відмічено, що у першому півріччі 2023 року в умовах триваючого періоду воєнного стану правоохоронними органами регіону докладались зусилля з метою забезпечення захисту прав і свобод громадян, інтересів суспільства та держави від злочинних посягань на території області.

Посилено протидію кримінальним правопорушенням у сфері економіки, охорони довкілля, поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами, обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, службової та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг, зокрема отримання неправомірної вигоди.

Рівень злочинності по області менше ніж в середньому у державі.

Для правоохоронних органів продовжують залишатися пріоритетними напрями протидії злочинам проти основ національної безпеки; миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку; у бюджетній сфері; викриття правопорушень у земельній галузі; протидія корупції та організованій злочинності; незаконному використанню гуманітарної та благодійної допомоги; боротьба з протиправним використанням природних ресурсів, наркозлочинністю, кримінальними правопорушеннями в сфері кібербезпеки тощо.

Проте, з огляду на ряд проблемних питань діяльність територіальних підрозділів правоохоронних відомств та прокуратури необхідно посилити для забезпечення правопорядку в регіоні в умовах воєнного стану, невідворотності покарання за вчинення кримінальних правопорушень та відновлення порушених прав і законних інтересів громадян та держави. Конкретні заходи для підвищення ефективності роботи та забезпечення взаємодії органів правопорядку відображено у рішенні наради.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Як вибрати саме той ...
Наступна новина: How can security testing ...

КОМЕНТАРІ