Міський голова Тернополя оглянув укриття у двох школах та житловому будинку мікрорайону «Східний»

Міський голова Тернополя оглянув укриття у двох школах та житловому будинку мікрорайону «Східний»

20.08.23 10:19 0 134
Триває інспекція захисних споруд в освітніх закладах та житлових будинках міста. 17 серпня міський голова Тернополя Сергій Надал перевірив укриття у навчально-виховному комплексі - медичний ліцей №15, спеціалізованій школі №17 ім. Володимира Вихруща з поглибленим вивченням іноземних мов та у житловому будинку на вул. Лесі Українки, 35.

Такі перевірки укриттів проводять з метою захисту населення в умовах воєнного стану.

«Відповідно до розпорядження, щоквартально працюватиме комісія, яка буде проводити повне обстеження офіційних укриттів, яких у місті є більше 300. До складу комісії входять працівники Національної поліції та управління ДСНС. Після завершення перевірки надається висновок щодо придатності використання захисних споруд. Оскільки незабаром розпочнеться новий навчальний рік, тому першочергово перевіряються укриття в освітніх закладах, - відзначає Сергій Надал. – Комісією було проведено обстеження захисних споруд у двох школах Тернополя. За підсумками роботи укриття є в належному стані та готові до використання. Наразі допоки у школярів тривають літні канікули ними можуть користуватися будь-хто з громадян цілодобово. Також було перевірено підвальне приміщення в одному із багатоквартирних будинків. Щодо цієї захисної споруди є певні зауваження, які надано представнику управителя. Загалом укриття придатне до використання мешканцями під час сигналу сповіщення про повітряну тривогу».

Нагадаємо, знайти захисні споруди, які доступні у місті громадяни можуть у мобільному додатку «е-Тернопіль» у розділі «Мапа укриттів» (посилання для iOS та для Android) та на сайті міської ради у розділі «Е-сервіси».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль: 18 серпня буде ...
Наступна новина: У Рівненській області до 12 ...

КОМЕНТАРІ