Як вибрати саме той камін,який вам потрібен?

Як вибрати саме той камін,який вам потрібен?

20.08.23 11:54 0 238

Бажання мати камін в будинку природно і зрозуміло, але що ви вкладаєте в нього насправді? Який підсумок хочете отримати: затишно проводити вечори перед вогнищем з живим вогнем, як за старих часів, володіти стильним предметом інтер'єру на заздрість оточуючим, чисто практично опалювати приміщення або хоча б мати таку можливість про всяк випадок? Реально все. Ознайомитися з моделями і вибрати камін в будинок можна на сайті https://euro-kamin.com.ua/. А ось на що слід звернути увагу і Ка доглядати за вогнищем – ми розповімо далі в статті.

Схема вибору ідеального каміна

Запланувавши камін, ще навіть без чіткого кошторису і проекту, відразу уявіть, яким ви хочете бачити підсумок. Тільки не секундну красиву картинку, як з журналу (вона теж знадобиться, але більше при виборі дизайну), а опишіть, уявіть один або кілька днів з життя вас і вашої родини з цим девайсом. Побачите: відразу багато проясниться і з'являться конкретні питання, які і потрібно буде задати менеджеру. При виборі моделі орієнтуйтеся на:

  • Різновиди камінів: класичні каміни, піч-камін і т. д.
  • Вид палива
  • Вибір місця для монтажу
  • Зовнішній вигляд каміна

Іноді вибір каміна варто довірити професіоналам. Те ж саме стосується його установки. В іншому випадку є ймовірність допущення грубих помилок, які в майбутньому можуть спровокувати пожежу. Якщо є можливість, вибирати камін краще на етапі будівництва будинку. Завдяки правильному плануванню з урахуванням наявності системи опалення, можна домогтися більш високої ефективності її роботи.

Як доглядати за каміном?

Правильно підібраний і встановлений камін буде дарувати тепло і затишок довгі роки. Однак з часом на його основних частинах накопичуються сажа і зола. Ці відкладення день за днем нашаровуються один на одного. В результаті приміщення буде прогріватися гірше, повітря в ньому буде насичений гаром. В окремих випадках навіть можливе загоряння золи, що може привести до повноцінного пожежі. Щоб всього цього не сталося, за каміном потрібно регулярно доглядати, перевіряти стан його окремих частин. Тому обов'язково читаємо інструкцію з експлуатації каміна, не забуваємо періодично чистити зольний ящик, чистимо облицювання і топку м'якими матеріалами, для повного видалення золи і сажі використовуємо пилосос, не забуваємо про полірування і герметизацію. Крім того, регулярно чистимо дверцята і доглядаємо за вермикулітом. Рекомендуємо оглядати камін кожні 3 місяці, обов'язково слід перевіряти стан ущільнювачів на склі дверцят.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 26)

КОМЕНТАРІ