5 переваг сміху

5 переваг сміху

23.08.23 10:26 0 288

Лікарі радять сміятися від 10 до 15 хвилин на день для гарного здоров'я. Давайте разом розшифруємо різні переваги сміху за допомогою, наприклад смішні фото приколи. Сміх часто асоціюється з радістю, щастям і відпочинком. Несподівано він приносить вам багато користі та чудово підходить для вашого здоров'я.

Дослідження державного університету Вейнав Детройті, штат Мічиган, довели, що сміх збільшує тривалість життя на 20%, що еквівалентно 7 рокам. Люди, які посміхалися найменше, жили в середньому 72,9 року порівняно з 79,9 роками для тих, хто посміхався найбільше. Тож не чекайте більше, смійтеся над життям!

Сміх зменшує стрес і біль

Сміх позитивно впливає на стрес і тривогу. Дійсно, він стабілізує частоту серцевих скорочень завдяки ендорфінам, які виділяє ваше тіло. Ці ендорфіни є природними гормонами, які діють як антидепресанти, розслаблюють м'язи та покращують оксигенацію мозку.

Сміх також допомагає притупити біль, тому його часто використовують як терапію для людей у лікарні.

Сміх корисний для серця

Згідно з дослідженням доктора Майкла Міллера з Мерілендського університету, сміх корисний для здоров'я серця. Кровоносні судини несуть кров до серця, а потім до тіла. Коли ви смієтеся, ендотелій, який є внутрішньою оболонкою судин, розширюється і допомагає кровоносним судинам функціонувати ефективніше.

Ендорфіни, що виділяються вашим тілом, покращують кровообіг і оксигенацію серця і можуть захистити вас від серцевих нападів та інших серцево-судинних ризиків.

Сміх корисний для нашого імунного захисту

Сміх підвищує вироблення лейкоцитів і антитіл, які атакують бактерії і віруси у вашому організмі, особливо в ділянці носа і дихальних шляхів. Сміх стимулює імунну систему і підвищує стійкість до головного болю, депресії та безсоння.

Сміх створює соціальні зв'язки

Сміх впливає на наш душевний стан. Бути щасливим і позитивним вважається таким, що полегшує контакт з іншими. Це наче природний антидепресант, який покращує наш настрій і зменшує симптоми депресії. Сміятися - означає ділитися, зміцнювати наші зв'язки або створювати нові: це універсальне спілкування.

Сміх оточуючих підвищує нашу впевненість у собі: ми відчуваємо, що справляємо позитивний вплив на інших. На додаток до дружнього моменту і численних переваг сміху для нашого тіла і нашого розуму зміцнюються наші зв'язки з нашими близькими.

Сміх - гарна вправа для преса!

Чи були у вас коли-небудь болі в животі після того, як ви багато сміялися? Вчені довели, що сміх - ідеальна вправа для преса!

Це дає змогу активувати м'язи живота, особливо внутрішні косі, а також кардіо. Сміх задіює майже 130 м'язів, тому, якщо ви займаєтеся спортом, не забувайте сміятися!

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 26)
Попередня новина: Кілька запитань,які має ...
Наступна новина: Китайские и японские ...

КОМЕНТАРІ