У Тернополі на бульв. Симона Петлюри,10 триває заміна внутрішньобудинкових мереж та ремонт ліфтів на умовах співфінансування

У Тернополі на бульв. Симона Петлюри,10 триває заміна внутрішньобудинкових мереж та ремонт ліфтів на умовах співфінансування

23.08.23 11:44 0 210
Мешканці багатоквартирних житлових будинків Тернополя на умовах співфінансування можуть провести ремонти житлового фонду.

Так, роботи у житловому фонді на умовах співфінансування цими днями тривають у будинку на бульв. Симона Петлюри, 10. Тут триває заміна внутрішньобудинкових мереж та ремонт ліфтів.

«У місті реалізується програма проведення ремонтів у багатоквартирних житлових будинках на умовах співфінансування. Вона затверджена сесією міської ради та передбачає можливість ремонту покрівель, підвальних приміщень, заміни внутрішньобудинкових інженерних мереж, елементів обладнання, вікон, ремонт ліфтів тощо, – зазначає міський голова Сергій Надал. – Для того, щоб цей проєкт реалізувати – має бути згода мешканців. Зокрема, на умовах співіснування частка мешканців становить 1/5 чи 1/3 залежно від виду робіт. Решту робіт виконується за кошти бюджету міста».

Міський голова додає, наразі надійшло понад 100 звернень від мешканців різних будинків, які бажають провести ремонти у житловому фонді за допомогою цієї програми. Станом на зараз у 22 будинках програма уже реалізується.

Як розповідає голова ОСББ «Петлюри, 10» Лілія Біндас, в рамках програми співіснування у будинку проводять роботи з заміни внутрішньобудинкових мереж, каналізаційних лежаків. Понад 40 років у будинку комунікації не мінялись, через що виникали протікання. Також в межах програми проводиться реконструкція ліфтового обладнання, зокрема комплектувальних частин й кабін.

До слова, стати учасником Програми можуть як ОСББ, так і управителі будинків (ЖЕКи). Дія Порядку проведення ремонтів поширюється на всі багатоквартирні будинки Тернопільської громади, які експлуатуються понад 10 років.

Для зручності мешканців розроблено 7 кроків до ремонту житлового фонду на умовах співфінансування з міського бюджету Тернополя.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ