У пральній машині немає води. Що робити?

У пральній машині немає води. Що робити?

25.08.23 12:23 0 309

Дізнайтеся про основні фактори, що призводять до невиведення води вашою пральною машиною. Ознайомтеся із способами усунення неполадок, таких як проблеми з живленням, подачею води, засміченням фільтрів, несправними перемикачами та багатьма іншими.

Відсутність електроенергії

Спочатку просто переконайтеся, що вона повністю увімкнена в розетку. Старі неелектронні прилади часто не дають жодних ознак того, що вони відключені від мережі. Також перевірте автоматичний вимикач розетки для прання. Можливо, щось вимкнуло вимикач, і він не був перезавантажений. Якщо ви виявили одну з цих проблем, перевірте, чи працює машина належним чином. Спробуйте запустити цикл віджиму, якщо він почнеться, це добре. Перевірте, чи є в машині вода, якщо ні, продовжуйте працювати.

Несправна плата керування

Відсутність води, найімовірніше, означає несправність головної плати керування, якщо все інше перевірено. Перш ніж замінити плату, проконсультуйтеся з технічним спеціалістом для діагностики, оскільки це, як правило, досить дорого коштує.

Несправність регулятора рівня води / реле тиску

Ще одна причина, чому машина не заповнюється, полягає в тому, що вона вважає, що вона вже заповнена. Якщо машина все ще заповнюється повільно, ви можете виключити регулятор рівня води, оскільки він не спричиняє повільного заповнення, а лише відсутність заповнення або переповнення. Регулятор рівня води - це реле тиску або датчик тиску (у нових машинах), підключений до ванни або барабана.

Якщо машина взагалі відмовляється наповнюватись (немає води), проблема може бути в регуляторі рівня води. У старих машинах на панелі керування є ручка для регулювання рівня води. Ця ручка регулює тиск повітря, необхідний для спрацьовування перемикача. Перемикачі всередині подають живлення на впускний клапан, і якщо вони не спрацьовують (наприклад, перегоріли або застрягли), ви не отримаєте води.

У нових машинах з електронним управлінням до діафрагми підключена котушка датчика, яка контролює рівень води, і машина сама встановлює рівень відповідно до налаштувань циклу прання. Вони не часто виходять з ладу, на відміну від контактів перемикача.

У будь-якому випадку, якщо напірна трубка, яка підключена до системи управління, закрита пробкою, систему управління можна обдурити, і вона вважатиме, що машина заповнена. Почнемо.

Знайдіть пристрій, до якого приєднаний один маленький гумовий шланг, який знаходиться або на панелі керування з ручкою, або на кронштейні всередині машини без ручки. Пристрій на панелі керування, швидше за все, матиме два набори перемикаючих контактів. Від'єднайте його від машини та вийміть. Ви можете перевірити цілісність цих контактів. Якщо її немає, замініть панель керування. Пристрій на кронштейні не матиме контактів перемикання. Опір котушки зазвичай становить близько 20 Ом. Найкраща перевірка - це самодіагностика маршрутизації, яку може виконати машина.

Далі слід перевірити гумову трубку, яку ви від'єднали, обережно подувши на неї. якщо вона засмітилася, і ви не можете звільнити її, подувши з більшою силою, ви можете від'єднати її від ванни або барабана і перевірити з'єднання на наявність накопиченого сміття. Це поширена проблема, пов'язана з відсутністю наповнення.

Несправність електромагнітного клапана подачі води на вході

Найпоширенішою проблемою, яка перешкоджає наповненню машини водою, є вихід з ладу електромагнітного перемикача. Ви можете помітити, що машина може наповнюватися лише гарячою або лише холодною водою, або наповнюється повільно. Це ознака того, що вийшла з ладу відповідна котушка електромагнітного перемикача або навіть сам клапан.

Спочатку спробуйте наповнити машину водою, використовуючи лише холодну воду. Якщо нічого не відбувається, ви знаєте, що електромагніт холодної води, швидше за все, несправний або плунжер клапана холодної води застряг. Далі спробуйте наповнити машину тільки гарячою водою. Якщо нічого не відбувається, ті ж самі проблеми могли статися з клапаном гарячої води, або машина вважає, що вона вже заповнена.

Якщо є проблеми з наповненням гарячою або холодною водою, вам потрібно буде перемістити машину, щоб відкрити шафу (корпус). Переконайтеся, що з неї злили воду, оскільки вона важка. Потім перекрийте воду, від'єднайте шланги та витягніть вилку з розетки. Відкривши її, подивіться на місце, де шланги для води з'єднуються з машиною. Там має бути пристрій, який має кілька дротів, з'єднаних з двома циліндрами.

Циліндри - це електромагнітні котушки, і ви можете використовувати мультиметр, налаштований на оми, щоб перевірити опір котушок. Якщо він перевищує приблизно 1 500 Ом, котушка несправна, і клапан слід замінити. Якщо він показує дуже низький опір або нуль, клапан також несправний і підлягає заміні. У деяких моделях також може перегоріти внутрішній запобіжник. Якщо з котушками все гаразд, переходьте до наступного кроку.

Засмічені фільтрувальні решітки

У вашій машині є фільтрувальні сітки, розташовані на впускних патрубках для води. Також часто фільтри можуть бути встановлені на шлангах подачі води. Ці сітки можуть засмічуватися і спричиняти повільну подачу води або взагалі її відсутність. Якщо ви користуєтеся свердловиною, у вас, швидше за все, буде накопичуватися осад і, можливо, мінеральні відкладення, особливо якщо у вас жорстка вода. Засмічені фільтрувальні сітки є дуже поширеною причиною повільного наповнення.

Щоб перевірити їх, зробіть наступне:

  • Вимкніть подачу води (ви знаєте, як це зробити з попереднього кроку)
  • Від'єднайте шланги з обох кінців. (Підготуйте ганчірку або відро, щоб зібрати воду, яка залишилася в шлангах).
  • Подивіться на фільтрувальні сітки на шлангах, якщо вони забруднені, ретельно очистіть їх. Якщо сітки сильно роз'їдені корозією або на них є великі мінеральні відкладення, замініть їх.
  • Подивіться на сітки на машині. Якщо вони брудні, почистіть їх. Якщо ні, переходьте до наступного кроку.
  • Якщо можливо, обережно зніміть металеві екрани голчастими плоскогубцями для чищення. Деякі пластикові екрани можуть мати язичок, за який їх можна витягнути. Плоскогубці, швидше за все, зламають пластикові екрани, якщо ви не будете користуватися ними дуже обережно. Мінеральні відкладення буде важко видалити
  • Можливо, вам доведеться чистити деякі екрани на машині, якщо вони не знімні.
  • Ви можете використовувати стару м'яку зубну щітку і щось, щоб обережно бризкати водою на сітки, щоб змити залишки. Для цього підійде стара порожня пляшка з-під миючого засобу для посуду. Мінеральні відкладення може бути дуже важко видалити, і, можливо, вам доведеться замінити екран.
  • Якщо ви бачите, що сітки зламані (пластик схильний до цього), їх слід замінити.
  • Якщо сітки були брудними, і ви почистили їх, знову під'єднайте всі шланги, увімкніть воду і протестуйте машину. Якщо вона працює, все готово! Якщо ні, перейдіть до наступного кроку.

Поток води вимкнено

Ще один незручний момент, але іноді ми забуваємо, що самі або хтось інший перекрив вентилі.

Уважно подивіться на вентилі. Чи мають вони прямі ручки з важелем, чи круглі? Якщо у них ручки з важелем, переконайтеся, що ручка знаходиться на одній лінії з вихідним отвором клапана. Вони повинні повертатися лише на чверть оберту, оскільки це кульові крани. Нижче наведено зображення кульових кранів. Якщо у них круглі ручки, це, швидше за все, запірна арматура, затворна арматура або кутова запірна арматура, і їм знадобиться кілька обертів, щоб вимкнути та увімкнути її. Спробуйте повернути їх проти годинникової стрілки.

У вас також можуть бути клапани з Т-подібними ручками, як у вуличних кранів. Вони працюють так само. Якщо вони будуть повертатися, продовжуйте, поки вони не перестануть повертатися. Це може бути складно зробити правильно, якщо ваші крани перевернуті догори дном або ручки спрямовані вбік чи, що ще гірше, від вас. Кутові запірні крани зображені нижче. Якщо вони не повертаються, спробуйте повернути їх за годинниковою стрілкою. Якщо вони повертаються, значить, вони вже були увімкнені, і ви можете просто залишити їх у спокої.

Порада: Рекомендується залишати цей тип кранів приблизно на 1/8 оберту від повного увімкнення. Це допоможе перевірити фактичне положення клапана, тому що ви можете просто повернути його трохи у бік відкриття, і вас не буде так легко обдурити, що він застряг у вимкненому положенні. Перевірте обидва клапани подачі, використовуючи вищеописану процедуру, щоб переконатися, що вони обидва увімкнені. Ви також можете перевірити, чи увімкнене головне водопостачання у вашому будинку, хоча ви, швидше за все, помітили б, якби вода була вимкнена. Багато водонагрівачів мають вентилі як для гарячої, так і для холодної води. Переконайтеся, що всі вентилі на водонагрівачі відкриті.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 24)

КОМЕНТАРІ