Ще одна жителька Рівненщини «глорифікувала» російську агресію

Ще одна жителька Рівненщини «глорифікувала» російську агресію

27.08.23 09:13 0 174
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури громадянці російської федерації, що мешкає у місті Вараш Рівненської області повідомлено про підозру у поширенні матеріалів, які заперечують збройну агресію рф проти України та глорифікують її учасників (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Досудовим розслідування встановлено, що уродженка російської федерації, яка тривалий час мешкає на Рівненщині, у забороненій російській соцмережі «Одноклассники» на своїй сторінці систематично поширювала та підтримувала проросійські наративи, у яких міститься виправдання збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, а також глорифікація російських військових та незаконних військових формувань.

Досудове розслідування здійснює Управління СБ України в Рівненській області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років, з конфіскацією майна.

Загалом, з початку повномасштабного вторгнення в Україну, на Рівненщині до суду скеровано 24 обвинувальні акти стосовно таких глорифікантів. За цей час ухвалено 22 вироки у цій категорії справ.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: З 20:00 год 25 серпня ...

КОМЕНТАРІ