Переваги замороження сушених фруктів

Переваги замороження сушених фруктів

30.08.23 13:43 7 581

Фрукти дуже смачні та підсолоджені природним цукром, що робить їх не лише смачними, але й поживними. У них можна знайти такі поживні речовини, як вітаміни, клітковина та мінерали. Вони також мають низьку калорійність. Не дарма вони вважаються корисними цукерками природи.

Технології сублімаційного сушіння зараз є дещо вдосконаленішими. Через це багато брендів продуктів харчування використовують цей метод, щоб зберегти страви без втрати поживних речовин. Ліофілізаційна сушка відрізняється від дегідратації, яка передбачає видалення лише третини вологи, що може призвести до розмноження бактерій і цвілі. Метод сублімаційної сушки видаляє 98% вологи з фруктів і овочів.

Харчові продукти, які є продуктами сублімаційної сушки тут, можуть бути відновлені до їх початкової форми після додавання води. Оскільки сублімаційне сушіння повністю позбавляє їжі вологи, немає потреби додавати консерванти, щоб уникнути бактерій. Використовуючи належне пакування та методи зберігання, ліофілізовані продукти можуть зберігатися протягом тривалого часу.

Що таке сублімовані фрукти і як вони виготовляються?

Процес сублімації здійснюється за допомогою сублімації. Для цього фрукти спочатку заморожуються, а потім піддаються вакууму. Це призведе до того, що кристали льоду піднімуться, швидко перетворивши їх із твердого льоду на пару. Цей процес видалить воду набагато ефективніше, ніж старомодна сушка.

Вміст води та харчова цінність фруктів конденсуються та зберігаються, не впливаючи на структуру фруктів. Це робить цю техніку консервування продуктів переважно придатною для м’яких фруктів із відносно низьким вмістом цукру.

Як ліофілізовані фрукти відрізняються за поживністю від заморожених і висушених фруктів?

В ідеалі вживання свіжих або необроблених фруктів – це шлях. Однак люди вибирають сушені та сублімовані фрукти для зручності.

Ліндсі Кейн, директор відділу Sun Basket, пояснила, що заморожені та ліофілізовані фрукти негайно заморожували та ліофілізували відразу після збору, щоб зберегти всі поживні речовини, які вони містять. Це причина, чому сушені та сублімовані фрукти містять більше поживних речовин, ніж свіжі.

Загалом, заморожування є чудовим способом збереження поживних речовин порівняно з іншими методами, такими як консервування та охолодження. В основному це пов’язано з коротким періодом термічної обробки, який використовується для бланшування їжі перед заморожуванням, у порівнянні з тривалим часом, необхідним для термічної обробки при консервуванні.

Ліофільна сушка є більш ефективним способом видалення води, ніж традиційний спосіб сушіння. Як і заморожування, це допомагає зберегти поживні речовини. Оскільки ліофілізовані фрукти містять менше води, ніж свіжі, ви можете з’їсти їх більше, ніж свіжі, а значить, більше поживних речовин.

Чудові переваги ліофілізованих фруктів

Для людей, які надто зайняті, щоб готувати поживні закуски, які легко упакувати, підійдуть ліофілізовані фрукти. Про їх зручність сумнівів немає.

Ось кілька думок про захоплення ліофілізованими фруктами та кілька причин, чому ліофілізовані фрукти є чудовим вибором для тих, хто шукає поживні, смачні та зручні закуски!

Свіжий смак і зовнішній вигляд

Незважаючи на всі етапи, через які пройшли ліофілізовані фрукти, вони все ще такі ж ароматні, як і їхні свіжі аналоги. Вся волога зі свіжих фруктів видаляється шляхом швидкого заморожування, залишаючи їх у чистому вигляді. Без змін зовнішнього вигляду, форми та текстури залишаються хрусткі фрукти, які трохи солодші для нас!

Аромат і смак плодів також не змінюються, тому що вони не піддаються термічній обробці. Процес ліофільної сушки зберігає більшу частину початкового вмісту поживних речовин у фруктах. Ліофілізована сушка просто видаляє воду, а не смак.

Тривала свіжість і довший термін зберігання

Теоретично сублімовані інгредієнти можна зберігати роками. Метод сублімаційної сушки видаляє воду з підготовлених фруктів. Щоб гарантувати тривалу свіжість цих фруктів, у банках і пакетах видалено кисень. Також можна додати абсорбенти кисню. Це допоможе зробити фрукти свіжими. Отже, коротко кажучи, головна перевага цих ліофілізованих фруктів полягає в тому, що вони зберігаються довше. Ці інгредієнти можуть жити у вашій коморі. Вони також можуть заощадити місце у вашому районі, якщо ви виберете ці ліофілізовані фрукти для смузі та коктейлів поверх величезних пакетів із замороженими фруктами у вашій морозильній камері.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 22)
Попередня новина: Як вибрати найкращу піцу?
Наступна новина: Научные причины,почему ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Rlock - 30.08.23

новина послав по інету.

аватар країна
pavlovman - 30.08.23

Только золотые руки могли набить такой прикольный материал

аватар країна
Stumble - 30.08.23

З уводольствіем потиснув би автору руку, його сайт - диво.

аватар країна
bafomet69 - 30.08.23

Я конечно, мало, что смыслю в данной теме, но постараюсь осилить.

аватар країна
Willd_Fire - 30.08.23

Хм… Очень даже ничего.

аватар країна
PixyP - 30.08.23

цікаво. тільки назва якесь несерйозне.

аватар країна
Kennji - 30.08.23

Мені нарвится стиль викладу