У Рівненській області нові підозри у провадженні по нарколабораторіям

У Рівненській області нові підозри у провадженні по нарколабораторіям

31.08.23 08:36 0 211
Рівненська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного виробництва, зберігання з метою збуту, а також незаконного збуту наркотичних засобів у великих розмірах, незаконного придбання, зберігання прекурсорів, з метою їх використання для виготовлення психотропної речовини, вчинених в особливо великих розмірах ( ч. 1, ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 311 КК України ).

Фігурантами провадження є жителі Рівного та Рівненського району. У ряді слідчих дій, проведених у червні місяці цього року, правоохоронці викрили 4 нарколабораторії. Було виявлено та вилучено обладнання для виробництва наркотичних засобів, 400 грам вже готового метамфетаміну (а це близько 1600 доз), 5 кг прекурсорів, 60 л спирту з псевдоефедрином, близько 2 кг речовини, схожої на марихуану, 3 кг фосфору, понад 13 тис. таблеток невідомого походження та інші заборонені речовини, а також більше 300 тис. грн у різній валюті, 49 банківських карток, чорнові записи, мобільні телефони, зброю та боєприпаси.

Трьом особам було повідомлено про підозру. Двоє з них і раніше потрапляли в поле зору правоохоронців та притягалися до відповідальності за злочини, пов'язані з незаконним обігом наркотиків.

Наразі, одному з них додатково повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту, а також у збуті психотропної речовини у великих розмірах, вчинених повторно ( ч. 2 ст. 307 КК України ).

Крім того, іншому фігуранту у цьому провадженні повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні прекурсорів, з метою їх використання для виготовлення психотропної речовини, вчинених в особливо великих розмірах ( ч. 3 ст. 311 КК України ).

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу УСР в області ДСР НП України.

Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області за ...
Наступна новина: Понад 150 дітей взяли ...

КОМЕНТАРІ