Судитимуть чергового рівненського прихильника «руського міра»

Судитимуть чергового рівненського прихильника «руського міра»

31.08.23 08:58 0 228
Прокурорами Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя міста Рівне, який обвинувачується у поширенні матеріалів, у яких міститься визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України та глорифікують її учасників (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними досудового розслідування, 64-річний уродженець Луганщини, який тривалий час мешкає у місті Рівне, використовуючи власну сторінку у забороненій російській соцмережі «Одноклассники», систематично здійснював цілеспрямоване вираження проросійських поглядів та поширював матеріали, у яких міститься визнання правомірною, заперечення тимчасової окупації частини території України, а також глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію російської федерації проти України, розпочату у 2014 році. Підтримував проросійські наративи, вихваляв російських солдатів та підтримував агресію російської федерації проти України.

Досудове розслідування здійснювало Управління СБ України в Рівненській області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Понад 150 дітей взяли ...
Наступна новина: Міська рада передала на ...

КОМЕНТАРІ