У Рівненській області колаборантка з Луганщини отримала в суді 10 років

У Рівненській області колаборантка з Луганщини отримала в суді 10 років

02.09.23 11:55 0 208
Прокурори Рівненської обласної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду в суді довели вину жительки Луганщини у добровільному зайнятті посади в незаконному адміністративному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Вироком Рівненського міського суду обвинуваченій призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 10 років з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування пов'язані з освітньою, культурною та спортивною діяльністю населення строком 15 років з конфіскацією усього належного їй на праві приватної власності майна.

Доведено, що громадянка України, жителька Луганщини, після повномасштабного вторгнення країни агресора, діючи у своїх особистих інтересах, добровільно погодилась на пропозицію представників окупаційної адміністрації та представників незаконних збройних формувань, так званої «лнр», і зайняла посаду – «начальника відділу життєзабезпечення» адміністрації району, чим проявила свою підтримку ворогу та згоду на виконання незаконних організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій.

Досудове розслідування за спеціальною процедурою здійснювало Управління СБУ в Рівненській області.

Вирок ще не набрав законної сили, сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі на вул. ...

КОМЕНТАРІ