У Рівненській області прокуратура вживає заходів до забезпечення безпеки учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану

У Рівненській області прокуратура вживає заходів до забезпечення безпеки учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану

02.09.23 12:24 0 226
Безпека закладів освіти та організація безпечного освітнього середовища в Україні є однією з пріоритетних проблем, що потребує вирішення.

Міністерство освіти і науки України дозволило поновити навчальний процес в очному або змішаному режимах у разі дотримання всіх безпекових умов, у тому числі за наявності обладнаного укриття, здатного вмістити всіх учнів і працівників навчальних закладів під час повітряної тривоги.

За інформуванням прокуратурою про проблемні питання щодо укриттів та спільними зусиллями з органами влади в області покращено ситуацію в порівнянні з минулим роком, і близько 90 % освітніх закладів Рівненщини розпочинають навчання очно або у змішаному форматі.

Проте, навіть в умовах триваючої війни в Україні, прокурорами обласної прокуратури виявлялися факти незабезпечення стану готовності захисних споруд цивільного захисту у навчальних закладах.

До суду пред'явлено 2 позови про визнання бездіяльності органів місцевого самоврядування неправомірною та зобов'язання привести укриття навчальних закладів у належний стан, 1 з яких задоволено та виконано, інший – на розгляді.

Органи прокуратури Рівненщини тримають на постійному контролі питання безпеки закладів освіти.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернопільській ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ