Які плюси електромобіля?

Які плюси електромобіля?

05.09.23 13:47 16 276

Дедалі більше і більше з вас вважають за краще купувати екологічно чистий автомобіль або автомобіль з дуже низьким рівнем викидів забруднюючих речовин. Ви також можете придбати зарядну станцыю для свого дома на https://www.octa.energy/homestations. Але навіщо переходити на електрику? Які конкретні переваги нових електромобілів? І який їхній реальний вплив на навколишнє середовище?

У чому переваги електромобілів?

  • Тиша і комфорт водіння
  • Надійність автомобіля
  • Простота догляду та обслуговування
  • Скорочення викидів парникових газів
  • Відсутність обмежень руху

Тиша і комфорт водіння

Електромобіль практично безшумний під час запуску та руху. Відсутність теплового двигуна усуває супутні шуми, а запуск здійснюється з чверті обороту, без зчеплення і, перш за все, без вібрацій. Через відсутність коробки передач немає потреби звертати увагу на оберти двигуна, щоб знати, коли потрібно перемкнути підвищену передачу.
Ця тиша, очевидно, є синонімом сильного зниження шумового забруднення, на яке часто скаржаться люди, що живуть на жвавих дорогах. Ще однією перевагою є тиша в салоні, що налаштовує на концентрацію, дискусії та прослуховування радіо або музики... Недолік: тиша автомобіля іноді може становити небезпеку для пішоходів, які не чують машини, що наближаються. Як запобіжний захід і для зниження цього ризику низка нових автомобілів із низьким рівнем викидів тепер видають невеликий звук під час руху містом.

Надійність автомобіля

За винятком шин і гальмівних накладок, електромобілі мають набагато менше деталей, що зношуються (ремені ГРМ, поршні, вихлопні труби, свічки запалювання тощо), ніж їхні бензинові або дизельні побратими, відомі як теплові. Тому вони менш схильні до поломок, не потребують попереднього підігріву і прості в управлінні (немає коробки передач). На відміну від двигуна внутрішнього згоряння, електродвигун має оптимальну потужність прискорення під час запуску або під час відновлення роботи після зупинки. Ніколи не глухне завдяки відсутності зчеплення.

Простота догляду та обслуговування

Необхідність заміни гальм і колодок - менш напружена, ніж у теплового автомобіля, - також менш часта в електричної моделі. Багато в чому це пов'язано з гальмівною системою, яка відновлює частину кінетичної енергії, створюваної під час руху автомобіля, для вироблення електроенергії та забезпечення автономності.
Але є одна заковика з акумулятором, який найчастіше починає проявляти перші ознаки слабкості після восьми-десяти років використання (від 1000 до 1500 циклів перезарядки). Заміна коштує дорого, про що свідчать цифри, які повідомляють виробники: нова батарея коштує від 5 000 євро 1 (для акумулятора Nissan LEAF) до 8 500 євро 2 (для Renault ZOE), не враховуючи витрат на установку. Рішення? Передбачте, що ці витрати виникнуть при придбанні, передбачивши суму для можливої заміни, або ж віддайте перевагу оренді перед покупкою. Пропозиції з оренди тепер пропонуються кількома брендами, які несуть відповідальність за обслуговування і заміну акумулятора, коли він більше не забезпечує достатню автономність. У цьому випадку рекомендується застрахувати всі ризики, що покривають матеріальну шкоду (незалежно від того, чи несете ви відповідальність): таким чином, у разі аварії акумулятор може бути відшкодований компанії з прокату.

Скорочення викидів парникових газів

Електромобіль бере участь у необхідному екологічному переході. Тому що вуглецевий слід від його використання вигідний: під час руху він не виділяє CO2 і вуглеводневий дим і майже не утворює дрібних частинок (викиди відбуваються в основному від шин і гальм, у разі електричних моделей)... Якщо ми візьмемо до уваги реальний екологічний баланс і збереження якості повітря, то, строго кажучи, це не на 100% чистий автомобіль. Виробництво автомобіля і його акумулятора на заводах саме по собі продовжує генерувати викиди CO2.і дрібні частинки. Те ж саме відноситься до ланцюжка поставок сировини і секторів переробки, що розвиваються, які зосереджені на відновленні та відновленні компонентів електромобілів з вичерпаним терміном експлуатації. Батарейки, які складно переробити, іноді перетворюють на "стаціонарні" накопичувачі.

Відсутність обмежень руху

Оскільки електромобілі виділяють мало хімічних забруднювальних речовин, на них не поширюються обмеження руху, що накладаються під час піків забруднення. На відміну від теплових транспортних засобів, які найбільше забруднюють довкілля, всі електромобілі також можуть вільно пересуватися в нових зонах з низькими викидами (ZFE), зокрема в мегаполісах Ліон, Великий Париж і Бордо.

Яка можлива економія при використанні електромобіля?

Високі ціни продажу електромобілів можуть бути частково компенсовані податковими пільгами, що надаються державою при купівлі електричних або гібридних моделей. Це стосується екологічного бонусу та конверсійного бонусу, які наразі пропонує Мінекономрозвитку.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 30)
Попередня новина: 4 преимущества ...
Наступна новина: Преймущества полипропелена

КОМЕНТАРІ

аватар країна
RuGeras - 05.09.23

После прочтения даже мне тема стала интересна.

аватар країна
kaldubasina - 05.09.23

И правда креатив…супер!

аватар країна
Ruitrein - 05.09.23

відмінно викладаєте

аватар країна
Eligosss - 05.09.23

Сенкс. Интересно, и вообще полезный у Вас сайт

аватар країна
stillw - 05.09.23

Дуже сподобалася ваша стаття

аватар країна
Ural_Perspective - 05.09.23

Невероятно!

аватар країна
ARTEM231 - 05.09.23

Это — глупость!

аватар країна
VanyaXaker - 05.09.23

подкупила искренность статьи

аватар країна
VELIAL_SQUAD - 05.09.23

Да,жостко

аватар країна
furydream - 05.09.23

Полезного много нашла для себя

аватар країна
cryptoprizh - 05.09.23

Было интересно почитать!!!

аватар країна
MDD96 - 05.09.23

Клас! Респект автору!

аватар країна
hap33 - 05.09.23

автору спасибі за пост !!

аватар країна
Mordamaza - 05.09.23

Ух ти :) Здорово як!

аватар країна
staticdjacobs - 05.09.23

что-то в этом есть, безусловно

аватар країна
Daun_Suka - 05.09.23