Переїхала до Рівного,але виправдовує дії російських солдатів

Переїхала до Рівного,але виправдовує дії російських солдатів

07.09.23 08:04 0 131
Прокурорами Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жительки міста Рівне, яка обвинувачується у поширенні матеріалів, у яких міститься визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України та глорифікують її учасників (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними досудового розслідування, уродженка міста Антрацит Луганської області, яка наразі мешкає у місті Рівне, використовуючи заборонену в Україні російську соцмережу «Одноклассники», повністю виправдовувала та систематично поширювала «вподобані» матеріали з проросійськими наративами, вихваляла російських солдатів, які здійснюють збройну агресію російської федерації проти України.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України в Рівненській області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років, з конфіскацією майна.

Загалом, з початку повномасштабного вторгнення в Україну, на Рівненщині до суду скеровано 30 обвинувальних актів стосовно таких глорифікантів та ухвалено 22 вироки у цій категорії справ.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ножи Joseph Joseph: Секреты ...
Наступна новина: Військовий ПДФО: розрахунки ...

КОМЕНТАРІ