Керівника Департаменту міськради судитимуть за закупівлю неякісного жиру на 1,2 млн грн

Керівника Департаменту міськради судитимуть за закупівлю неякісного жиру на 1,2 млн грн

07.09.23 09:02 0 173
Прокурори Рівненської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно очільника Департаменту Рівненської міської ради. Йому інкримінують службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України).

Слідством встановлено, що у грудні минулого року директор Департаменту, при створенні місцевого матеріального резерву громади, уклав договір на закупівлю 10 500 кг тваринних жирів, за які з бюджету сплатили понад 1,2 млн грн. Проте посадовець, діючи із злочинною недбалістю та всупереч інтересам служби, не організував належним чином прийом товару, не перевірив його кількість та якість.

Таким чином Департамент недоотримав майже 200 кг оплаченої продукції. Крім того, жири були поставлені на склад в пошкоджених упаковках, без маркування та з цвіллю на поверхні продукції. Відповідно до висновку судової експертизи ці жири не відповідають вимогам ДСТУ, містять суттєве перевищення гранично допустимих рівнів свинцю, заліза та нікелю і є небезпечними для здоров'я людини.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУ НП в Рівненській області за оперативного супроводу УСБ України в Рівненській області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопіль: 12 вересня ...

КОМЕНТАРІ