У Рівному взяли під варту одесита,який за 6 тис. доларів США відправляв ухилянтів у «закордонне відрядження»

У Рівному взяли під варту одесита,який за 6 тис. доларів США відправляв ухилянтів у «закордонне відрядження»

07.09.23 08:23 0 136
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури суд обрав запобіжний захід одеситу, якого підозрюють в незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, 41-річний чоловік за попередньою змовою з іншими особами, налагодив бізнес на незаконному переправленні військовозобов'язаних через державний кордон України. За 6 тис. доларів США він, зокрема, робив фіктивні документи про включення клієнта до штату підприємства, що займається зовнішньо-економічною діяльністю, його бронювання та відстрочку від призову на 6 місяців, а також оформлював відрядження з «робочим візитом» до Республіки Молдова.

При затриманні у зловмисника вилучили документи та частину грошової винагороди. Ділку вже повідомлено про підозру, а Рівненський міський відправив його під варту на 60 діб з правом внесення застави у сумі майже 215 тис. грн

Досудове розслідування проводять слідчі Управління СБ України в Рівненській області за оперативного супроводу Головного відділу контррозвідки органу безпеки області.

Тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх причетних осіб та обставин вчинення кримінального правопорушення.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Триває реєстрація на ...
Наступна новина: У Тернополі відновили ...

КОМЕНТАРІ