Теплий кабель під плитку: переваги та недоліки

Теплий кабель під плитку: переваги та недоліки

07.09.23 14:40 16 335

Тепла підлога може бути водяною та електричною. В другому варіанті передбачаються різноманітні мати для обігріву або нагрівальний кабель під плитку. Такий варіант має свої переваги та недоліки, з якими варто попередньо ознайомитися перед тим, як купляти товар та займатися його монтажем. Розібратися в цьому вам допоможе ця стаття.

Особливості нагрівального кабелю під плитку

Для початку розберемося, що таке нагрівальний кабель для теплої підлоги під плитку. Перш за все це двожильний шнур, який за рахунок опору розігрівається та передає теплову енергію підлозі. Кабель рівномірно розподіляється по всій площі приміщення за винятком тих місць, де будуть стояти меблі.

Установка нагрівального дроту під плитку відбувається в спеціальний клей для кахлів. Вам не потрібно заливати стяжку, яка буде застигати кілька днів або спеціальний бетонно-піщаний розчин.

Основні переваги та недоліки кабелю під плитку

Кабель для теплої підлоги під плитку не просто так має досить великий попит серед українців. Адже такий продукт відрізняється кількома важливими перевагами:

  1. Легкість монтажу. Якщо правильно підготуватися, завершити установку теплої підлоги можна самостійно. Але звісно якщо є брак знань або навичок, краще звернутися до професіоналів.
  2. Низький показник товщини. Таким чином вам не доведеться додатково піднімати підлогу. Кабель під плитку додає всього лиш 2 сантиметри, що буде зовсім непомітно для всіх жильців.
  3. Можливість ремонту. Якщо якась із частин кабелю вийде з ладу, вам не доведеться мати справу з товстим шаром стяжки. Достатньо тільки демонтувати кахлі в тому місці, де є проблема та провести ремонтні роботи.

Однак також варто відзначити деякі недоліки, які для окремих клієнтів можуть бути критичними. Перш за все термокабель – це досить дороге задоволення. Особливо, якщо його вартість порівняти із одножильними кабелями. Ще одним недоліком є складність установки плитки після монтажу кабелю. Справа в тому, що кахлі не мають сильно тиснути на нагрівальний елемент, бо це може вивести його з ладу.

Як вибрати нагрівальний кабель

Вибрати нагрівальний кабель не так складно, як може здаватися спершу. Для початку потрібно розрахувати потужність. Тут потрібно відштовхуватися від площі кімнати (тієї, де буде прокладатися кабель), бажаної температури, а також наявності інших елементів для обігріву в приміщенні.

Це саме стосується потужності. Чим кімната більша, тим більша довжина кабелю має бути. Тільки таким чином можна якісно обігріти простір до комфортного рівня.

Також варто звернути увагу на виробника. Звертайте уваги на компанії з певною репутацією, продукція яких має чудові відгуки від користувачів.

Якщо говорити про вартість, то тут краще не економити. Таким чином ви зможете організувати більш якісну теплу підлогу, яка допоможе зекономити більше грошей на електроспоживанні протягом тривалого терміну експлуатації.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 29)
Попередня новина: Львівська кава: купуйте ...
Наступна новина: Прогрес та майбутнє ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Muhamkir - 07.09.23

Статья интересная, но мне кажется, все это сказки, не более.

аватар країна
stan_marsh11 - 07.09.23

Спасибі, стаття дуже допомогла.

аватар країна
recursion_at_lucifer - 07.09.23

Да вы сказочник

аватар країна
mercuryjuice - 07.09.23

Это — здорово!

аватар країна
mariogif - 07.09.23

Не верю.

аватар країна
alxee - 07.09.23

Неймовірно гарно!

аватар країна
hashtagwow - 07.09.23

прочитала з задоволенням

аватар країна
JS_gali - 07.09.23

Мені сподобалося!

аватар країна
yazenok - 07.09.23

Куль надо таких статей по-больше!

аватар країна
Andantr - 07.09.23

Читаєш це і думаєш ...

аватар країна
appl_ie - 07.09.23

я вже писала про це в своєму блозі

аватар країна
sassasas - 07.09.23

щось в цьому є, безумовно

аватар країна
kedrbolvanskiy - 07.09.23

Ну жесть звичайно ...

аватар країна
sianie - 07.09.23

Спасибо огромное!

аватар країна
xuman - 07.09.23

ИМХО сенс розкритий від А, до Я, автор вичавив все що можна, за що йому респект!

аватар країна
Keepyourmamu - 07.09.23

Дякую за статтю виявилася дуже корисною.